US Open Tennis: Het meeste innovatieve Grand Slam toernooi ter wereld

Het is ieder jaar weer afwachten wat voor leuke en innovatieve ontwikkelingen je tegenkomt op de US Open Tennis. Het vierde en laatste ‘Slam’ toernooi van het jaar heeft een rijke historie met ontwikkelingen die hebben bijgedragen aan het moderne tennis zoals we het nu kennen.

De eerste grote ontwikkeling in de ‘open era’ was het introduceren van de tiebreak, dit gebeurde in 1970. De US Open was het eerste Grand Slam toernooi dat dit systeem heeft ingevoerd. Daarnaast was het ook het eerste ‘Slam’ dat evenveel prijzengeld uitkeerde aan mannen en vrouwen.

In 1975 werd het nacht tennis geïntroduceerd en drie jaar later werd hardcourt de vaste ondergrond. In het jaar 2005 verving de US Open het groene hardcourt voor de kleur blauw, aangezien dit fijner was voor de spelers, toeschouwers en tv-kijkers.

In de daaropvolgende jaren volgde onder andere hawk-eye, het systeem waarbij spelers beslissingen van de umpire of lijnrechters in twijfel kunnen trekken. De US Open 2006 was het eerste ‘Major’ toernooi dat gebruik maakte van dit technologische systeem.

Afgelopen jaar introduceerde de organisatie een ‘social wall’. Dankzij deze wall konden tennisliefhebbers op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes rondom het toernooi en konden ze ook zelf hun mening geven over gebeurtenissen.

Innovatie in toekomst van groot belang

In de komende jaren staat innovatie voorop bij de US Open. Na de editie van dit jaar worden Courts 4, 5 en 6 vernieuwd genomen en komt er een verbinding tussen deze banen en de trainingsbanen. Dit geeft de fans meer dan ooit de mogelijkheid om in contact te komen met hun sterren.

Vervolgens komt er in 2018 een dak boven het Arthur Ashe Stadium, een nieuw Louis Armstrong Stadium en een nieuwe Grandstand. Dit moet er voor gaan zorgen dat de US Open het grootste toernooi ter wereld wordt.

US Open 2014

Op 25 augustus gaat in New York het laatste Grand Slam toernooi van het jaar van start. De US Open 2014 duurt tot en met maandag 8 september. Rafael Nadal en Serena Williams zijn dit jaar de titelverdedigers.