US Open Tennis: Novak Djokovic en Rafael Nadal naar heren finale

Novak Djokovic en Rafael Nadal hebben zich gisteren geplaatst voor de finale van de US Open Tennis. Djokovic was in een spannend gevecht nipt te sterk voor Stanislas Wawrinka, Nadal liep tegen Richard Gasquet opnieuw geen setverlies op. De finale van het heren enkelspel staat maandag 9 september op het programma op Flushing Meadows.

”Nole” gaf na afloop van zijn partij aan dat hij blij mocht zijn met zijn overwinning. ”Ik denk dat hij de betere speler was in deze wedstrijd, omdat hij agressiever was en meer wist af te dwingen dan ik”, aldus de nummer één van de wereld. ”Ik wist me mentaal echter terug te knokken en voelde dat, hoe langer de wedstrijd duurde, ik een fysiek voordeel tegen hem had. Daarnaast denk ik dat mijn ervaring in Grand Slams mij er mentaal doorheen heeft gesleept.”

In de grote finale van maandag 9 september gaat de Serviër spelen tegen Rafael Nadal, de US Open-kampioen van 2011. De Spanjaard hoopte echter niet dat hij in de finale tegenover Djokovic kwam te staan. ”Ik speel liever tegen iemand anders in de finale, daar ben ik heel eerlijk in. Het liefst speel ik tegen iemand tegen wie ik veel kans heb om te winnen, maar het is niet anders. Novak en ik hebben al veel spannende partijen tegen elkaar gespeeld.”

De laatste ontmoeting tussen Djokovic en Nadal vond plaats in de halve finale van het ATP Masters-toernooi in Montreal. In een spannende wedstrijd was het ”Rafa” die in de tiebreak van de beslissende set aan het langste eind trok. ”In Montreal lieten we allebei een erg hoog niveau zien. Het is geweldig als we allebei ons topniveau halen, waardoor we lange rallies spelen. We tillen de wedstrijd samen naar het hoogste niveau, waardoor het voor ons beide erg zwaar is om de partij te winnen.”

Tennisgeweld op Flushing Meadows

Van maandag 26 augustus tot en met maandag 9 september vindt op de hardcourtbanen in New York het vierde en tevens laatste Grand Slam toernooi van het jaar plaats. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl dagelijks veel aandacht aan de prestaties van de tennistoppers van de ATP- en WTA-Tour.

Wat ook interessant is om te doen tijdens de US Open, is een weddenschap plaatsen op tennis. Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.