Vanavond Federer tegen Murray op ATP WTF

Zondag 11 november staat in het teken van de halve finales van de ATP World Tour Finals in Londen. Voor de echte tennisliefhebber staan er twee geweldige wedstrijden op het programma. Om 14.45 uur speelt Novak Djokovic (ATP-1) tegen Juan Martin Del Potro (ATP-7). De avondsessie wordt vanaf 20.45 uur verzorgd door Roger Federer (ATP-2) en Andy Murray (ATP-3).

Voorbeschouwing: Novak Djokovic – Juan Martin Del Potro

Novak Djokovic is nog één zege verwijderd van opnieuw een finale. De Serviër, die in 2012 drie van de vier Grand Slam finales behaalde, zal hiervoor wel moeten afrekenen met Juan Martin Del Potro.

”Nole” bereikte de halve finales dankzij drie overwinningen, waaronder één op Murray. Voor Del Potro was het tot gisteren onzeker of hij opnieuw zijn opwachting mocht maken op de hoofdbaan in Londen. Maar dankzij een knappe overwinning op Federer, ging hij toch als nummer twee door in groep B.

Voorbeschouwing: Roger Federer – Andy Murray

De mooiste wedstrijd van de dag zal natuurlijk gaan tussen Roger Federer en Andy Murray. De eerste bal zal vanaf 20.45 uur geslagen worden in de O2 Arena in Londen.

Beide heren troffen elkaar dit jaar al vier keer, waarvan het twee keer een spectaculaire wedstrijd betrof. In juli wist Federer namelijk de Wimbledon 2012 finale in vier sets te winnen van de Schot. Één maand later stonden ze opnieuw voor een finale op het heilige gras, ditmaal voor de eindstrijd van de Olympische Spelen. Waar iedereen uitging van een overwinning van Federer, verraste Murray vriend en vijand. De 25-jarige tennisser zorgde er eigenhandig voor dat ”the FedExpress” de enige prijs die hij nog niet had, niet in handen kreeg.

Federer zal dus gebrand zijn op revanche, helemaal nadat hij afgelopen maand in Shanghai opnieuw een nederlaag leed tegen Murray.

Programma dubbelspel

Naast de twee halve finales in het enkelspel, worden op zondag 11 november ook de halve finales in het dubbelspel afgewerkt. Het speelschema kunt u hieronder bekijken.

13.00 uur: L Paes / R Stepanek – M Bhupathi / R Bopanna
19.00 uur: J Marray / F Nielsen – M Granollers / M Lopez