Vandaag vijf Nederlanders in kwalificaties US Open Tennis 2014

Dinsdag 19 augustus gaat het kwalificatietoernooi voor de US Open 2014 officieel van start. Maar liefst negen Nederlanders, zeven dames en twee heren, gaan zich proberen te plaatsen voor het hoofdschema in New York. Vandaag komen de eerste vijf Nederlanders in actie.

Jesse Huta Galung – Marc Gicquel

Jesse Huta Galung (ATP-233) is de enige Nederlander in het herentoernooi zich vandaag op de baan verschijnt. De 28-jarige Haarlemmer is gekoppeld aan Marc Gicquel, de nummer 166 van de wereld. Deze partij staat om 21.30 uur Nederlandse tijd gepland.

Huta Galung en de inmiddels 37-jarige Fransman stonden zes keer eerder tegenover elkaar. De huidige head-to-head tussenstand is met 3-3 volledig in evenwicht. De laatste confrontatie werd vorig jaar een prooi voor onze landgenoot, hij won met 2-1 in sets van Gicquel, voormalig top 40-speler.

Hoewel Huta Galung bijna zeventig plaatsen lager staat op de ATP-ranglijst, geef ik hem wel de meeste kans op een overwinning. Ik zet in op een 2-1 zege voor Huta Galung.

Arantxa Rus – Veronica Cepede

De 23-jarige Arantxa Rus (WTA-153) komt vandaag ook voor het eerst in actie op de hardcourtbanen op Flushing Meadows. De ‘lefty’ uit Monster is gekoppeld aan Veronica Cepede (WTA-134). Beide dames verschijnen om 23.00 uur Nederlandse tijd op de baan.

Voor Rus is het de vijfde keer dat ze haar opwachting maakt op het laatste Grand Slam toernooi van het jaar. Haar beste resultaat kende ze in 2011, het enige jaar dat ze een wedstrijd wist te winnen in het hoofdtoernooi. Vorig jaar deed ze geen poging om het hoofdtoernooi te halen, maar koos ze voor het spelen van ITF-toernooien op gravel.

Vandaag is ze gekoppeld aan de 22-jarige Cepede uit Paraguay. De nummer 134 van de wereld kwam de afgelopen twee jaar uit in de kwalificaties, maar wist zich nog nooit te plaatsen voor het hoofdtoernooi in New York.

Bij de bookmakers is Rus aangewezen als favoriet. Ik deel deze mening en verwacht een 2-1 overwinning in sets voor de nummer twee van Nederland.

Overige wedstrijden Nederlanders op US Open 2014

17.00 uur: Cindy Burger – Irena Pavlovic (voorspelling: 2-1 overwinning voor Burger)
17.00 uur: Lesley Kerkhove – Diana Marcinkevica (voorspelling: 2-0 overwinning voor Kerkhove)
21.30 uur: Bibiane Weijers – Anna-Lena Friedsam (voorspelling: 0-2 overwinning voor Friedsam)

US Open Tennis

Op maandag 25 augustus gaat in New York een nieuwe editie van de US Open van start. Het grootste hardcourttoernooi ter wereld duurt tot en met maandag 8 september. Bezoek gedurende deze twee weken dagelijks onze website om volledig op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.