Vannacht in Indian Wells: Bertens vs Barthel

WTA-tourDe Nederlandse Kiki Bertens (WTA-44) neemt het in de tweede ronde van het Masterstoernooi in Indian Wells op tegen Mona Barthel (WTA-28) uit Duitsland. De wedstrijd tussen de twee talentvolle tennissters gaat om 01.40 uur Nederlandse tijd van start. De 21-jarige Bertens bereikte de tweede ronde van de BNP Paribas Open 2013 via een degelijke overwinning op Annika Beck, eveneens een speelster uit Duitsland. Na het verlies van de openingsset, lukte het de nummer 44 van de wereld om de wedstrijd te kantelen.

Bertens en Barthel hebben in het verleden al vier keer eerder tegen elkaar gespeeld. De eerste drie ontmoetingen werden gewonnen door de linkshandige Duitse. In de laatste onderlinge ontmoeting, vorig jaar in Linz, trok Bertens aan het langste eind. Het werd toen 7-6 1-6 6-1 voor onze landgenote.

De bookmakers geven Barthel de grootste kans op de overwinning. Dit is geen verrassing gezien haar prestaties eerder dit jaar. Ze wist onder meer het WTA-toernooi in Parijs op haar naam te schrijven. In de finale was de Duitse in straight sets te sterk voor top 10-speelster Sara Errani, die in de halve finale af wist te rekenen met Bertens.

Naast de eindoverwinning in Parijs, wist Barthel zich ook te plaatsen voor de finale in Hobart. Deze ging erger verloren tegen de Russische Elena Vesnina.

Haase verliest in eerste ronde van Blake

Robin Haase (ATP-47) is uitgeschakeld in de eerste ronde van het toernooi in Indian Wells. De Haagse tennisser ging in twee sets onderuit tegen de Amerikaan James Blake (ATP-99). Haase verloor de partij met 6-3 6-4.

De 33-jarige Blake, voormalig nummer vier van de wereld, is met een wildcard tot het toernooi toegelaten. Hij speelt in de tweede ronde tegen de als tweede geplaatste Fransman Jo-Wilfried Tsonga, die in de eerste ronde is vrijgeloot.

Voor deze wedstrijd stonden Haase en Blake al drie keer eerder tegenover elkaar. De laatste twee ontmoetingen, in 2010 en 2011, werden nog gewonnen door de 25-jarige Nederlander.