Venus Williams – Sloane Stephens US Open halve finale

In de nacht van donderdag op vrijdag om 01:00 uur speelt Venus Williams tegen Sloane Stephens in de US Open halve finale. Daarna staat Coco Vandeweghe tegenover Madison Keys.

Venus heeft een ijzersterk jaar achter de rug en kan de komende dagen (en weken) het zelfs een van haar beste seizoenen ooit maken. De oudere zus van Serena, die onlangs beviel van haar eerste dochter, stond al in de finales van het Australian Open en Wimbledon en stijgt minstens naar plek vijf van de WTA-ranking. Als ze de titel grijpt legt ze zelfs beslag op plek twee, met het zeer reële vooruitzicht om binnenkort weer eerste te staan. Garbine Muguruza zal overigens Karolina Pliskova aflossen als leidster van de lijst.

Venus Williams – Sloane Stephens US Open

Tegen speelsters uit de top tien heeft Venus dit jaar een score van vier zeges tegen drie nederlagen en tegen opponenten uit de top twintig is het zes zeges uit twaalf. Dat zijn niet heel overtuigende cijfers, al is er bij ontstentenis van Serena Williams nu simpelweg niemand in het veld die er constant bovenuit torent.

Wedden op Tennis US Open GettyDe 24-jarige Stephens bereikt voor de tweede keer ooit de halve finale van een major. De vorige keer was op het Australian Open in 2014, toen ze in de kwartfinale Serena versloeg. Tegen Venus heeft ze slechts eenmaal gespeeld, op Roland Garros 2015, en nog geen set gepakt. Dit jaar won ze een van de vier matches tegen top tien speelsters, maar versus de tennis top twintig staat ze op vijf uit acht. Van augustus vorig jaar tot juli dit jaar was ze uit de roulatie wegens een voetblessure.

Beide vrouwen hadden in de kwartfinale een afsluitende tiebreak nodig om het klusje af te maken (alleen bij de US Open zijn tiebreaks mogelijk in de slotset) en ook hebben ze beide tot nu toe drie sets afgestaan.

Voorspellingen winnaar US Open

Wedden op grand slam tennis? Venus Williams staat op 1.60 en Sloane Stephens op 2.35 voor de winst. We tippen dat Stephens minstens een set pakt, de +1,5 set handicap op haar noteert 1.52. Een driesetter staat op 2.55.