Vier Nederlanders in actie voor kwalificatie Roland Garros 2014

Vandaag start voor vier Nederlandse dames de jacht op een plaats in het hoofdtoernooi van de Open Franse Tenniskampioenschappen. Indy de Vroome, Arantxa Rus, Richel Hogenkamp en Kiki Bertens komen in actie. Daarnaast speelt Jesse Huta Galung zijn tweede kwalificatiewedstrijd in Parijs.

Indy de Vroome – Kataryna Bondarenko

De vandaag 18 jaar geworden Indy de Vroome (WTA-202) is de eerste Nederlandse dame die op de baan verschijnt. Ze gaat het opnemen tegen Kataryna Bondarenko (WTA-1248), de voormalig nummer 29 van de wereld. Deze partij begint om 10.00 uur.

Voor De Vroome, die dit jaar nog niet in actie kwam op het gemalen baksteen, wordt het haar debuut in de kwalificaties van een Grand Slam toernooi. Mocht de Vroome zich plaatsen voor de tweede kwalificatieronde, dan treft ze de als derde geplaatste Timea Babos of Maria Irigoyen uit Argentinië.

Arantxa Rus – Lyudmyla Kichenok

Om 12.00 uur gaat de wedstrijd tussen Arantxa Rus (WTA-145) en Lyudmyla Kichenok (WTA-179) van start. Deze partij wordt afgewerkt op Court 15.

Gezien het verschil op de wereldranglijst begint Rus als favoriet aan haar partij. De ‘lefty’ won zeven van haar dertien wedstrijden op het gemalen baksteen en stond onlangs in de halve finale van het ITF-toernooi in Wiesbaden. Haar tegenstander Kichenok won slechts één van haar drie gravelwedstrijden, allen op ITF-niveau.

Richel Hogenkamp – Timea Bacsinszky

Richel Hogenkamp (WTA-192) treft om 12.30 uur de hoger geplaatste Timea Bacsinszky, de Zwitserse is namelijk de huidige nummer 113 van de wereldranglijst.

De 22-jarige Hogenkamp moet vanmiddag flink aan de bak, want Bacsinszky presteert tot dusver goed op de rode ondergrond. Ze bereikte de kwartfinale op het WTA-toernooi in Oeiras en schopte het tot de finale op het ITF-toernooi in Cagnes-Sur-Mer. De Nederlandse bereikte zelf in drie van haar vier graveltoernooien de tweede ronde.

Kiki Bertens – Lucie Hradecka

De laatste Nederlandse dame die in actie komt luistert Kiki Bertens (WTA-151). De nummer twee van Nederland speelt om 15.00 uur tegen Lucie Hradecka (WTA-128).

Bertens en Hradecka stonden in het verleden één keer eerder tegenover elkaar. Op de Australian Open 2013 was het Hradecka die ten koste van Bertens te tweede ronde bereikte. Bertens zal vanmiddag dus alle zeilen moeten bijzetten om te winnen van de vaste dubbelpartner van Michaella Krajicek.

Jesse Huta Galung – Malek Jaziri

Jesse Huta Galung (ATP-147) is de laatste Nederlander die op woensdag 21 mei in actie komt. De Haarlemmer neemt het op tegen Malek Jaziri (ATP-116). De twee heren verschijnen om 17.00 uur op Court 16.

De 28-jarige tennisser plaatste zich gisteren gemakkelijk voor de twee ronde, hij won met 6-0 6-2 van Thomas Fabbiano. Vandaag verwacht ik opnieuw een overwinning van Huta Galung. Hoewel Jaziri een stuk hoger staat op de wereldranglijst, werd de eerste ontmoeting wel gemakkelijk gewonnen door onze landgenoot.

Wedden op Roland Garros 2014

Naast het volgen van de wedstrijden van de Nederlanders op Roland Garros, kunt u ook geld verdienen dankzij onze landgenoten. Bezoek de website van Unibet, om zelf een weddenschap te plaatsen. Voor meer informatie, bezoek onze wedden op Roland Garros pagina.