Vier Nederlanders zeker van Australian Open Tennis 2013

Robin Haase (3)Op maandag 14 januari gaat het tennisjaar 2013 pas echt van start. In Melbourne zal dan de Australian Open 2013 beginnen. Tot nu toe zijn vier Nederlanders zeker van hun deelname: Robin Haase, Igor Sijsling, Kiki Bertens en Arantxa Rus. Gaan zij een rol van betekenis spelen in down under?

Na een teleurstellend seizoen zal Robin Haase erop gebrand zijn om dit jaar wel goede prestaties te boeken. De Hagenees werd in 2012 al in de eerste ronde uitgeschakeld, terwijl hij één jaar eerder nog in de derde ronde stond.

Igor Sijsling zal zijn debuut gaan maken op de blauwe hardcourtbanen. Met een goede loting kan de Nederlander het ver gaan schoppen, aangezien hij goed uit de voeten kan op snelle banen. Zo bereikte Sijsling onder meer een kwartfinale in Kuala Lumpur en een tweede ronde op de US Open Tennis.

De 21-jarige Kiki Bertens speelt in januari haar eerste partij op de Australian Open. In 2012 maakte ze al haar debuut op de andere drie Grand Slamtoernooien. Alleen op Roland Garros werd ze uitgeschakeld in de openingsronde.

Arantxa Rus, de nummer twee van het Nederlandse damestennis, boekte in 2011 haar beste prestatie in Melbourne: de tweede ronde. Dit jaar ging ze echter al in de eerste ronde onderuit. Het is aan de speelster aan Monster om tijdens komende editie haar beste prestatie te evenaren of te verbeteren.

Kwalificatie

Thiemo de Bakker en Thomas Schoorel proberen het hoofdtoernooi te halen via de kwalificaties. Beide heren namen in 2012 ook geen deel aan het Grand Slamtoernooi in Australië. In 2011 werd de Bakker in de eerste ronde van het hoofdschema uitgeschakeld. Schoorel schopte het in dat jaar tot de laatste kwalificatieronde.

De lager geklasseerde Matwe Middelkoop en Boy Westerhof staan op de reservelijst voor het kwalificatietoernooi. Pas bij afmeldingen mogen de twee Nederlanders uitkomen in de kwalificaties.

In het kwalificatietoernooi bij de dames zal geen enkele Nederlandse zijn opwachting maken. Richel Hogenkamp kiest ervoor om een ITF-toernooi in Europa te spelen en Bibiane Schoofs kampt met een blessure. Michaella Krajicek heeft reeds bekend gemaakt pas in maart haar rentree te maken op de WTA-Tour.

Australian Open 2013

Het eerste Grand Slam toernooi van 2013, de Australian Open Tennis, zal gehouden worden van 14 januari tot en met 27 januari. Gedurende deze periode zal GrandSlamToernooi.nl veel aandacht besteden aan dit grootschalige tennisevenement.