Vier Nederlanders zeker van deelname aan Australian Open 2014

Robin Haase, Igor Sijsling, Jesse Huta Galung en Kiki Bertens zijn in januari 2014 zeker van deelname aan het eerste Grand Slam toernooi van het jaar, de Australian Open. De Nederlanders hebben hun plaats in het hoofdtoernooi te danken aan hun positie op de wereldranglijst. Tennissers als Thiemo de Bakker, Arantxa Rus, Richel Hogenkamp en Indy de Vroome zijn veroordeeld tot het spelen van het kwalificatietoernooi.

Voor Haase wordt het de zesde keer dat hij zijn opwachting mag maken in het hoofdtoernooi in Melbourne. De Hagenaar boekte zijn beste prestatie in 2011, toen hij het schopte tot de derde ronde. Dit jaar beleefde hij zijn hoogtepunt in het dubbelspel, hij bereikte met Igor Sijsling de finale die helaas kansloos verloren ging tegen Bob en Mike Bryan.

De 28-jarige Huta Galung is voor de eerste keer in zijn loopbaan rechtstreeks toegelaten tot het hoofdschema. Huta Galung, die dit jaar ook voor het eerst de top 100 bereikte, maakte zijn debuut in Melbourne in 2012. De Haarlemmer doorstond de kwalificaties met succes, maar moest in de openingsronde buigen voor Carlos Berlocq.

Vooralsnog is Kiki Bertens de enige Nederlandse dame in het hoofdtoernooi. De 21-jarige Wateringse speelde afgelopen jaar haar eerste wedstrijd op de Australian Open, die ze in straight sets verloor van Lucie Hradecka. Mogelijk krijgt ze nog gezelschap van Arantxa Rus, Richel Hogenkamp en Indy de Vroome. Deze dames hebben te kennen gegeven dat ze gaan deelnemen aan het kwalificatietoernooi.

Tennisgeweld in Down Under

Van maandag 13 januari tot en met zondag 26 januari 2014 vindt op de hardcourtbanen in Melbourne het eerste Grand Slam toernooi van het jaar plaats. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl dagelijks veel aandacht aan de prestaties van de tennistoppers van de ATP- en WTA-Tour.

Wat ook interessant is, is een weddenschap plaatsen op tenniswedstrijden van de Australian Open 2014. Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws