Vier Nederlanders zeker van deelname aan US Open 2013

De Bakker APImagesVier Nederlanders zijn zeker van hun deelname aan de US Open 2013, het laatste Grand Slam toernooi van het jaar. Dit zijn de heren Igor Sijsling, Robin Haase, Thiemo de Bakker en dame Kiki Bertens. De US Open begint op maandag 26 augustus en duurt tot en met zondag 8 september.

De huidige nummer één van Nederland, Igor Sijsling, gaat voor de tweede maal zijn opwachting maken in het hoofdtoernooi. Vorig jaar bereikte hij als qualifier de tweede ronde, waarin hij verloor van David Ferrer.

De 26-jarige Robin Haase begint over ruim een maand aan zijn vierde US Open. De Hagenaar boekte in 2011 zijn beste resultaat, een tweede ronde. Afgelopen jaar verloor hij in de openingsronde van Feliciano Lopez.

De Bakker deed vorig jaar mee aan het kwalificatietoernooi, maar strandde toen al in de eerste ronde. In 2011 verloorhij in de eerste ronde van het hoofdtoernooi tegen de Tunesiër Malek Jaziri. Bij zijn eerste deelname in 2010 haalde De Bakker de derde ronde, waarin hij onderuit ging tegen voormalig top 10-speler Robin Söderling.

Kiki Bertens, vooralsnog de enige Nederlandse dame in het hoofdtoernooi, bereikte vorig jaar de tweede ronde. Ze verloor toen in drie sets van Olga Puchkova.

Kwalificatietoernooi

Net als ieder jaar zijn er weer een aantal Nederlanders die een week eerder naar New York afreizen om deel te nemen aan het kwalificatietoernooi. Tennissers die vermoedelijk hun opwachting mogen maken zijn Jesse Huta-Galung, Boy Westerhof, Thomas Schoorel, Angelique van der Meet, Arantxa Rus en Richel Hogenkamp. Het is echter nog niet duidelijk of deze Nederlanders van de mogelijkheid gebruik gaan maken.

US Open 2013

Het vierde en laatste Grand Slam toernooi van het jaar wordt gehouden van 26 augustus 2013 tot en met 8 september 2013. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl veel aandacht aan dit grootschalige tennisevenement.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op US Open 2013