Vijf Nederlanders in hoofdtoernooi Roland Garros 2013

BertensVandaag heeft de organisatie van Roland Garros haar deelnemerslijsten gepubliceerd. In totaal mogen vijf Nederlanders hun opwachting maken op het grootste graveltoernooi ter wereld, dat gehouden wordt van 26 mei tot en met 9 juni.

In het heren enkelspel zijn Robin Haase (ATP-50), Igor Sijsling (ATP-70) en Thiemo de Bakker (ATP-94) rechtstreeks toegelaten tot het hoofdschema. Kiki Bertens (WTA-41) en Arantxa Rus (WTA-86) zijn de vrouwelijke deelnemers op Roland Garros 2013.

De Nederlanders op een rijtje

Voor Robin Haase is het zijn vierde deelname op de Franse Open Tenniskampioenschappen. Bij zijn eerste deelname in 2008 strandde Haase al in de openingsronde. Zijn beste prestatie behaalde de Nederlander in 2011, toen hij de derde ronde haalde. Het afgelopen jaar verloor de nummer vijftig van de wereld in de tweede ronde.

De Amsterdammer Igor Sijsling staat voor het tweede achtereenvolgende jaar op Roland Garros. Afgelopen jaar plaatste hij zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi. In de eerste ronde ging het echter mis. De Nederlander verloor, mede door een schouderkwetsuur, in de openingsronde van Gilles Muller.

Thiemo de Bakker staat voor zijn derde deelname in Parijs. Bij zijn debuut, in mei 2010, schaarde de Nederlander zich direct bij de beste tweeëndertig tennissers van het toernooi.

Een jaar later werd de Bakker al in de eerste ronde uitgeschakeld, waarna het alleen maar slechter ging met zijn carrière. Nu lijkt de 24-jarige tennisser weer helemaal terug.

De 21-jarige Kiki Bertens is de beste Nederlandse tennisster op dit moment. De rechtshandige speelster die op de rand van de top 40 staat, maakt voor de tweede keer haar opwachting op het gemalen baksteen in Parijs. Ondanks een sterke start, ging de Wateringse in drie sets onderuit tegen McHale.

Dit jaar kan Bertens de sensatie van het toernooi worden. Ze heeft dit jaar al meerdere malen aangetoond met de grote speelsters mee te kunnen. Laten we hopen dat ze niet direct een hoog geplaatste speelster loot.

De laatste Nederlandse in het hoofdschema is Arantxa Rus. De Nederlandse behaalde afgelopen jaar haar beste prestatie op Roland Garros. Na een aantal knappe overwinningen, verloor ze in de vierde ronde van Kaia Kanepi.

Komende maand zal ze dus deze prestatie moeten evenaren, om een terugval te voorkomen. Gezien haar lange reeks zonder overwinningen, dreigt het tweede.

Rolstoeltennissers op Roland Garros 2013

Bij het rolstoeltennis op Roland Garros 2013 is Nederland ook goed vertegenwoordigd. Maikel Scheffers, Ronald Vink, Aniek van Koot, Marjolein Buis, Sharon Walraven en Jiske Griffioen gaan hun opwachting maken op het graveltoernooi in Parijs