Virus op Indian Wells 2012

Een buikvirus teistert de deelnemers aan het tennistoernooi van Indian Wells in de Verenigde Staten. Veel spelers hebben zich al moeten afmelden, vanwege het virus. Hieronder vallen onder meer de geplaatste tennissers Gael Monfils en Jurgen Melzer.Het laatste slachtoffer was de Italiaanse Francesca Schiavone. De nummer tien van de plaatsingslijst bij het dames toernooi, gaf uitgeput op, nadat ze de eerste set met 6-2 had verloren van de Tsjechische Lucie Safarova.

Zondagavond meldde de als negende geplaatste Russin Vera Zvonareva zich af, nadat ze last kreeg van haar buik. Eerder werden de als veertiende gerangschikte Fransman Gaël Monfils en de Oostenrijker Jürgen Melzer gedwongen het toernooi vroegtijdig te verlaten.

De Duitser Philipp Kohlschreiber, de Italiaan Andreas Seppi, de Slowaakse Magdalena Ribarikova en de Amerikaanse speelsters Bethanie Mattek Sands en Vania King moesten zich eerder op zondag ook afmelden wegens hardnekkige buikklachten.

Ook de Nederlander Robin Haase werd geteisterd door het virus. Haase liet namelijk na afloop op Twitter weten dat hij de dag voor de wedstrijd ziek was geworden. Hij was toch de baan op gegaan en memoreerde dat hij pas in de derde set verloor in een tiebreak. ”Dat heeft me niet echt een beter gevoel geven. Hopelijk kan ik nu veel gaan slapen”, aldus de Nederlander na zijn partij tegen Pablo Andujar.

Volgens de toernooiorganisatie heerst er in de regio een virus, dat via direct contact of via de lucht wordt verspreid. Het is volgens de toernooiorganisatie uitgesloten, dat het om een voedselvergiftiging uit het eigen restaurant gaat.

”Ik heb net één van mijn meest verschrikkelijke nachten beleefd”, schreef King op haar Twitter pagina. ”Koorts, overgeven, diarree… alles op hetzelfde moment”.

Laten we hopen dat het bij deze negen spelers blijft, wat betreft het aantal afmeldingen!