Wimbledon vandaag: Roger Federer en Novak Djokovic live stream

Wimbledon grand slam tennis vandaag. Donderdag speelt Roger Federer in de tweede ronde van Wimbledon tegen Dusan Lajovic. Het is de derde partij op het centre court en de starttijd is circa 19:00 uur. Om 14:00 uur betreden Novak Djokovic en Adam Pavlasek court 1 voor hun match.

Zelden zal Federer zo fris in de tweede ronde van Wimbledon hebben gestaan. Sinds eind maart kwam hij nergens in actie en eergisteren gaf Dolgopolov halverwege de tweede set de strijd op. Het was niet meer dan een korte training voor de zevenvoudig winnaar.

Dusan Lajovic – Roger Federer

De 26-jarige Lajovic staat voor de veertiende keer op een Grand Slam en de Serviër kwam alleen op Roland Garros 2014 voorbij de tweede ronde. Net als Federer slaat hij zijn backhand eenhandig, maar in grote tegenstelling met hem voelt hij zich niet comfortabel op gras. Hij verloor in zijn carrière veertien van de zeventien graspartijen.

Ook zodra Lajovic tegen (sub)toppers staat gaat het erg vaak mis. Negentien keer kruiste hij de rackets met een man uit de top twintig en maar drie keer was hij de winnaar. Maar dit toernooi is al een succes voor hem, want hij kwam door de Wimbledon kwalificaties heen en dropte daarna geen set tegen Tsitsipas.

Novak Djokovic – Adam Pavlasek

Ook Novak Djokovic komt net als Roger Federer met een verse grastitel naar Londen. De titelhouder schreef zich last minute in voor Eastbourne en krikte daar zijn grasritme op door zonder setverlies naar de eindzege te stormen. Vorig jaar begon de neerwaartse spiraal op Wimbledon toen hij in de derde ronde onder ging tegen Sam Querrey. Inmiddels is zijn coachbox gevuld met allemaal nieuwe gezichten, waaronder Andre Agassi en Mario Ancic.

De 22-jarige Tsjech Pavlasek staat 136e op de ATP-ranking, zijn hoogste positie ooit. Hij speelt voornamelijk challengers, dit wordt pas zijn twaalfde partij op ATP-niveau. Djokovic heeft in zijn vorige zeven grasmatches tegen mannen buiten de top 100 alleen sets verloren tegen de Australiërs Tomic en Hewitt.

Wedden op Wimbledon

Bij Roger Federer tegen Dusan Lajovic staat ‘3-0 in sets’ voor de Zwitser op 1.20. bij  bookmaker Kroon. Ook Novak Djokovic kan volgens de bookies niet verliezen en als alles normaal verloopt zal de match vast af zijn binnen 29,5 games. Dat noteert 1.46.

Als je deze twee tips combineert in 1 weddenschap dan creëer je een hogere je quotering voor jezelf: 1.75. Vul je de tennis weddenschap nog verdere aan met bijvoorbeeld de 1.37 op winst van Ferrer dan pak je 2.40 voor je euro. Zet een tientje in en krijgt bijna 25 euro bij een goede voorspelling! Lees meer: wedden op tennis.