Sam Querrey – Kevin Anderson om halve finale US Open 2017

US Open tennis grand slam. Vandaag, eigenlijk morgen rond 02.00, spelen Sam Querrey en Kevin Anderson tegen elkaar om een plek in de halve finale. Beide heren behoren tot de langste en hardst serverende spelers in het circuit. Ook Pablo Carreno Busta en Diego Schwartzmann spelen hun kwartfinale. Hun wedstrijd vangt rond 18.00 uur aan.

Querrey en Anderson voeren de lijst met meeste aces aan. Natuurlijk helpt het dat ze beide nog in het toernooi zijn, maar het is geen toeval dat de Amerikaan al 66 en de Zuid-Afrikaan zelfs 70 keer een niet te retourneren opslag van het racket liet spatten. Het is voor beiden het handelsmerk en de basis van hun spel. Loopt de opslag niet zo lekker, dan verliezen ze prompt van mannen buiten de top honderd.

Sam Querrey – Kevin Anderson US Open

Een andere overeenkomst is dat ze inmiddels de grens van dertig hebben gepasseerd. Waar dat voorheen een signaal was om te pensioneren, doen deze heren mee aan de trend dat dan pas de beste jaren volgen.
Zo stond Querrey twee maanden terug voor het eerst in zijn loopbaan in de halve finale van een grand slam (hij verloor op Wimbledon van Marin Cilic), terwijl Anderson zijn beste prestatie ooit evenaart: kwartfinale US Open 2015.

Querrey stijgt sowieso naar plek vijftien op de ATP-ranking, zijn beste notering ooit. Anderson miste begin dit jaar het Australian Open maar deed het op de majors daarna met tweemaal een vierde ronde naar zijn kunnen. Dit jaar stond hij voor het eerst in twee jaar weer in een finale (Washington) en zijn winstpercentage dit jaar van 77 procent is een evenaring van zijn hoogste score in 2015.

Voorspellingen US Open tennis

Kortom, dit zijn twee ervaren rotten die ondanks dat ze ruiken dat dit een unieke kans is om door te stoten naar een slamfinale, de rust kunnen bewaren en precies weten wat ze moeten doen om hun kansen te verhogen. Het recept is simpel: een hoog servicepercentage en alleen risico nemen op de tweede opslag op wat minder belangrijke momenten.

Querrey won acht van de veertien eerdere duels. Vanzelfsprekend hebben ze in die partijen de nodige tiebreaks gespeeld, in maar vier partijen ontbraken die.
Wedden op tennis? Sam Querrey staat op 1.68 en Kevin Anderson op 2.20. Een lange partij ligt in het verschiet; we tippen je in te zetten op ‘over 41.5 games’ @1.88 bij bookmaker Mr Green.