Wedden op Maria Sharapova – Simona Halep: Finale Roland Garros 2014

De 22-jarige Simona Halep begint om 15.00 uur aan haar eerste Grand Slam finale. De Roemeense neemt het op tegen Maria Sharapova, die voor het derde achtereenvolgende jaar in de finale staat van Roland Garros. Het belooft een spannend duel te worden.

Voorspelling Sharapova – Halep

Ik denk dat Halep vanmiddag haar eerste Grand Slam titel weet te winnen. De Roemeense verkeert in de vorm van haar leven en liet al haar voorgaande tegenstandsters volledig kansloos. Alleen Andrea Petkovic slaagde er in de halve finale in om meer dan zeven games te winnen van de rechtshandige Halep. Ze beschikt tevens over een uitstekend voetenwerk en goede techniek, wat ze goed kan gebruiken tegen het powertennis van Sharapova.

Mijn voorspelling voor deze finale: Winst Halep met 6-3 3-6 6-2

Mocht de nummer één van Roemeense ook daadwerkelijk winnen, dan keert Unibet 2.18x het ingezette bedrag uit. Gezien de grote druk en spanning die op deze finale staat, denk ik niet dat Halep het in straight sets af weet te maken. Dit betekent dat de finale meer dan 2,5 set gaat duren, wat overeen komt met een notering van 2.10.

In mijn voorspelling hierboven telt de partij in totaal 26 games. Bij bookmaker Unibet kun je inzetten op de weddenschap ‘over 25,5 games’, hierop staat een interessante quote van 2.55.

Zwakke start voor Sharapova

Roland Garros 2012-winnares Sharapova begon het toernooi uitstekend met gemakkelijke overwinningen op Ksenia Pervak, Tsvetana Pironkova en Paula Ormaechea. Vanaf de achtste finales kende ze steeds in een matige start, wat resulteerde in het verlies van de eerste set. Ik verwacht dat ze ook vandaag weer de openingsset aan haar tegenstander moet laten. Op het verliezen van het eerste bedrijf staat een odd van 2.05.

Dubbele foutenregen

Wedstrijden in het damestoernooi staan voor mij vaak bekend om de vele breaks over en weer en het grote aantal dubbele fouten. Ook Sharapova en Halep kunnen er wat van, zeker wanneer de spanning in de partij te groot wordt. Halep slaagde er in de slotfase van haar kwartfinale tegen Svetlana Kuznetsova er zelfs in om drie dubbele fouten in één game te produceren!

Mede om deze statistieken denk ik dat Sharapova en Halep samen meer dan 8 dubbele fouten gaan slaan. Mocht ik gelijk krijgen, dan keert bookmaker Unibet 1.75 het ingelegde bedrag uit.

Voorgaande ontmoetingen Sharapova en Halep

Drie keer eerder stond de wedstrijd Sharapova – Halep op het programma, alle confrontaties werden een prooi voor de 27-jarige Sharapova. De laatste ontmoeting vond eerder dit jaar plaats in de finale van het grote WTA-toernooi in Madrid. Na een geweldige start kon Halep haar vorm niet vasthouden, wat resulteerde in een 6-1 2-6 en 3-6 nederlaag. Vandaag dus een mooie mogelijkheid tot revanche!

Wedden op Roland Garros 2014

Naast het volgen van de wedstrijden op Roland Garros, kunt u ook geld verdienen dankzij deze tennissers. Bezoek de website van Unibet, om zelf een weddenschap te plaatsen. Voor meer informatie, bezoek onze wedden op Roland Garros pagina.