maandag, december 5, 2022

Wedden op Tennis

Van januari tot diep in november vinden er tennistoernooien plaats. En in december zijn er demonstratiepartijen. Tennis biedt liefhebbers van wedden op sport daardoor zo goed als altijd mogelijkheden om een gokje te wagen. En om beslissingen te nemen op basis van gedegen inzichten en solide statistieken, juist doordat er zo enorm vaak en veel wordt gespeeld.

Op deze pagina alles over gokken op tennis, de voorspellingen en de odds bij de bookmakers.

Waar kun je wedden op tennis?

Gokken op tennis wordt aangeboden door bookmakers. Die wedkantoren zijn via internet te benaderen. Een goksite schat in hoe groot de kans is dat een bepaalde uitkomst werkelijkheid zal worden. Aan die kans wordt een getal gekoppeld, de zogeheten notering of quotering (of in het Engels: odd).

Een voorbeeld: stel dat Novak Djokovic speelt tegen Robin Haase, al jarenlang Nederlands beste tennisser. Djokovic is dan huizenhoog favoriet. Hij zal een notering krijgen in de buurt van 1.05, en Haase krijgt dan juist een hoge notering, bijvoorbeeld 10.00. Als je een tientje inzet op Haase, en als de Hagenaar daadwerkelijk wint, dan krijg je met deze tennis weddenschap honderd euro terug. Je winst is dan (100 min je 10 euro inzet) 90 euro.

Inzetten op tennis

Als je beschikt over een account bij een bookie en er geld op dat account staat, kun je beginnen met wedden op tennis. Ben je nieuw bij een bookmaker, dan krijg je vaak een bonus in je virtuele kas gestort. Met dat geld kan je kosteloos inzetten. Zo krijg je bij Kroon Sport een 100% welkomstbonus tot maximaal 100 euro en ontvang je van Mr Green 2 gratis weddenschappen t.w.v. 10 euro per stuk.

De volgende stap is een evenement selecteren waar je interesse in hebt. Bijvoorbeeld het Australian Open, of de landenwedstrijd Davis Cup, zelfs de kleinschalige Challengers biedt talloze kansen op een profijtelijke voorspelling. Je kan aanwijzen welke tennisser volgens jou een match gaat winnen, of zelfs een heel toernooi.

Tennis weddenschappen

Bij veel partijen een markt geopend voor de precieze uitslag (bijvoorbeeld 3-0 in sets), of voor het hoogste aantal aces, of voor het totale aantal sets of games die nodig zullen zijn. Vooral zulke zij-markten, die dus naast de basale markt over wie wint of verliest bestaan, bieden kansen aan gevorderden.

Klik bijvoorbeeld bij bookmaker Kroon Sport op de notering van je keuze. De website zal je keuze onthouden en verwerken in een wedstrookje (betslip). Via het strookje kan je altijd nog je voorspellingen annuleren en corrigeren. Klopt alles, klik dan op “bevestigen”. Je weddenschap staat, dus duimen maar!

Meer winnen met combi bet tennis

Helemaal interessant wordt een tennis weddenschap als je wat voorspellingen combineert. Dit heet een meervoudige weddenschap (ook wel multi bet, combi bet of combinatie weddenschap genoemd). Je gaat nog steeds in feite maar 1 weddenschap aan maar doet daarin meerdere voorspellingen. Door het grotere ‘risico’ wordt de quotering stukken hoger.

Deze wedoptie hoeft niet altijd risicovol te zijn, want juist bij zeer voorspelbare matches is een multi bet aan te raden. Staan er vandaag grote namen tegen laag gerankte spelers op het programma, dan zullen de odds op winst niet hoog zijn. Combineer in dat geval dan eens 3 of 4 van die partijen in 1 weddenschap en zie wat er gebeurt! De odds worden met elkaar vermenigvuldigd en levert een veel betere waarde op. Een voorbeeld: 1.22 x 1.34 x 1.17 x 1.48 = 2.83.

Wil je een combi bet afsluiten, blijf dan nadat je je eerste notering hebt aangeklikt doorgaan met aanvullen en bevestig je je tennis weddenschap pas als je alles op het wedstrookje hebt staan wat je wilt.

Live wedden op tennis

Een tennispartij duurt altijd wel minstens één uur (bij partijen die om “best of three sets gaan) en in een Grand Slam (“best of five”) zijn ze vrijwel altijd niet binnen anderhalf uur afgerond. En de meeste partijen duren met gemak twee uur, of drie uur in de slams. Kortom: tijdens een tennismatch zijn er voortdurend verschuivingen in de score. Daar kan je van profiteren via live wedden.

Stan Wawrinka Wedden op TennisBookmakers bieden namelijk ook bij een groot deel van de wedstrijden de optie aan, om tijdens het duel een bet te plaatsen. Zie je dat Federer er vrij hopeloos voor staat tegen Nadal? Dan kan je dus met die kennis je inzet plaatsen. De kans dat Federer wint is sinds de partij begon flink kleiner geworden. Dat vertaalt zich in een hogere notering, bijvoorbeeld van 2.00 voor de partij naar 4.00 tijdens de partij. Zoals eerder uitgelegd: hoe lager de notering, hoe groter de kans dat iets gebeurt, en vice versa.

Ook bieden veel goksites live streaming tennis aan. Je kan dan live beelden van de tenniswedstrijd zien, zodat je ook wat meer kennis hebt dan alleen de score. Oogt een speler bekaf, is er een blessure, merk je dat de tactiek van een speler van geen kanten klopt? Informatie is macht, ook bij het wedden op tennis.

Tennis weddenschappen / winstkansen

Hoe vaker je naar tennis kijkt, de uitslagen bestudeert, meer leert over de favoriete ondergrond van elke speler of naar de opbouw van hun agenda – hoe meer kans je maakt op succesvolle weddenschappen. Sommige tennissers zijn sterk in eigen land (John Isner), sommige spelen graag op hoogte (Robin Haase), sommige komen niet uit de verf op gras vanwege matig voetenwerk (Stan Wawrinka). Lees daarom de tennis voorbeschouwingen op onze site, zodat je telkens je tennis weddenschap kan verfijnen.

Tennis wedtermen

Outright betting: voorspel de winnaar van een toernooi. Deze weddenschap gaat dus niet over een enkele partij.

Match betting: voorspel de winnaar van een individuele wedstrijd.

Set betting: voorspel de exacte uitslag in sets, bijvoorbeeld 2-1, 2-0 of in grand slams 3-0, 3-1 of 3-2.

Total games: voorspel het aantal games die een match in beslag gaat nemen. Een uitslag van 6-1 6-4 7-6 betekent dat er 30 games zijn gespeeld.

Grand Slams

De vier belangrijkste evenementen per kalenderjaar zijn de Grand Slams: het Australian Open op hardcourt, Roland Garros op gravel, Wimbledon op gras en het US Open op hardcourt (met een rubberlaagje). De winnaar krijgt 2.000 punten voor de ranglijst van de ATP.

Elk jaar wordt afgesloten met de World Tour Finals. Daar zijn alleen de acht beste spelers van het seizoen welkom. Onder de grand slam toernooien bevinden zich de negen Masters (de winnaar krijgt 1.000 punten), de 500-toernooien, de 250, de Challengers en de Futures.

Wie gaat het doen in 2017?

Novak Djokovic Wedden op TennisZo rond 2010 werd de term ‘Big Four’ alomtegenwoordig om Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic en Andy Murray aan te duiden. Zij wonnen, met zeer weinig uitzonderingen, de Grand Slams en Masters. Het beeld is begin 2017 meer divers. Djokovic is welbeschouwd “the big one”: de Serviër won 43 van zijn vijftig vorige partijen tegen mannen uit de top tien. Djokovic is voor gokkers welhaast een “safe bet”, zo zelden verliest hij.

Roger Federer illustreert de trend dat tennissers tot op hogere leeftijd blijven spelen en presteren. Tot grote vreugde van de fans wist RF in 2017 weer voor het eerst sinds 2012 een grandslamtitel (Australian Open) te pakken. Om het lichaam te sparen, slaat hij regelmatig wekenlang toernooien over. Federer stond in 2016 in geen een grand slam finale. In 2015 bereikte hij de eindstrijd van Wimbledon en de US Open.

Andy Murray nummer 1 ATP Ranking

Andy Murray bereikte in november 2016 de eerste positie op de ranglijst. In 2016 won de Schot negen finales waaronder Wimbledon en goud op de Olympische Spelen. Murray won ook de World Tour Finals finale van Novak Djokovic.

Murray behoort steeds vaker tot de favorieten voor de eindzege en goksites plaatsen hem veelal direct achter Djokovic op de lijst met noteringen.

Rafael Nadal

Op de Australian Open liet Rafael Nadal zich sinds lange tijd weer van zijn beste kant zien. Hij bereikte de finale waarin hij verloor van Roger Federer. Bookmakers gingen sindsdien weer voorzichtig rekening houden met de Spanjaard en sinds zijn tiende overwinning op Roland Garros in 2017 hoort Rafa er weer helemaal bij.

De “big four” leek zijn beste tijd te hebben gehad en voor het wedden op tennis loont het zeer de moeite je aandacht ook te richten op spelers als Stan Wawrinka, Kei Nishikori en Milos Raonic. Bij de dames is nog altijd Serena Williams topfavoriet, maar ook Angelique Kerber en Garbine Muguruza halen uit.

Laatste Nieuws