Wesley Koolhof en Bibiane Schoofs krijgen wildcard voor KNLTB Masters

Wesley Koolhof en Bibiane Schoofs hebben een wildcard ontvangen voor de KNLTB Tennis Masters, het eindejaarstoernooi dat aankomende week in Topsportcentrum Rotterdam van start gaat. Met het toelaten van deze twee spelers is het deelnemersveld bij zowel de heren als de dames compleet.

De 24-jarige Koolhof is de huidige nummer veertien van de nationale ranglijst en werd dus niet rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi. Afgelopen jaar bereikte de Gelderlander de kwartfinale, waarin Jesse Huta Galung uiteindelijk in straight sets te sterk was. In het dubbelspel won Koolhof dit jaar de nodige Future-toernooien en bereikte in Ecuador zelfs de finale van een Challenger-toernooi.

Voor Schoofs wordt het haar eerste toernooi na haar blessureleed. De 25-jarige Nederlandse raakte tijdens een competitiewedstrijd geblesseerd aan haar voet en moest geopereerd worden. Het herstel duurde erg lang, waardoor Schoofs sinds april niet meer in actie kwam op internationaal niveau. Om deze reden nam ze het besluit om een protected ranking aan te vragen.

De Bakker in dubbelspel met coach Van Gemerden

De 25-jarige Thiemo de Bakker maakte vandaag bekend dat hij op de KNLTB Tennis Masters een dubbelkoppel vormt met zijn negen jaar oudere trainer Melle van Gemerden. De Bakker en Van Gemerden werken sinds afgelopen zomer samen en hebben het bereiken van de top 100 als doel gesteld.

In het dames dubbeltoernooi vormt Michaëlla Krajicek een duo met de talentvolle Indy de Vroome. De Vroome boekte de afgelopen weken goede prestaties door tot tweemaal toe de finale te bereiken van een $25.000 toernooi in Mexico.

Wedden op tennis.

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws