Wie wint de Australian Open 2014?

Op maandag 13 januari staat Melbourne voor twee weken weer in het teken van een van de grootste en mooiste tennistoernooi ter wereld, de Australian Open. Novak Djokovic en Victoria Azarenka wonnen het toernooi afgelopen jaar, maar wie zijn dit jaar de favorieten om in ‘Down Under’ te winnen?

Mijn verwachting is dat Novak Djokovic en Rafael Nadal onderling gaan uitmaken wie de winnaar wordt van het herentoernooi. Een uitleg bij mijn keuze voor ‘Nole’ is waarschijnlijk niet nodig, de Serviër is al drie jaar op rij ongeslagen en wil dit jaar zijn vierde titel winnen in Melbourne. Nadal, die vorig jaar niet in actie kwam op de Australian Open, won de titel in 2009.Ik verwacht een uiterst spannende finale, die door ‘Rafa’ beslist gaat worden in de vijfde set.

Vier kanshebbers bij de dames

Bij de dames zet ik mijn geld niet op de winnares van afgelopen jaar. Mijn grote favoriet is de 32-jarige Serena Williams. De jongste telg van de ‘William Sisters’ won vorig jaar maar liefst elf toernooien, waaronder twee ‘Slams’ en het eindejaarstoernooi, de WTA Tour Championships in Istanbul. Dit jaar staat de teller al op één toernooizege, onlangs in Brisbane.

Als ik kijk naar de onderste speelhelft, waar Serena’s tegenstander in de finale uit voort moet komen, springen drie speelsters voor er voor mij uit: Victoria Azarenka, Maria Sharpova en Jelena Jankovic. Azarenka en Sharapova zijn de dames die het toernooi al eens op hun naam wisten te schrijven. De beste prestatie voor Jankovic is een halve finale uit 2008.

Als ik dan toch een keuze moet maken, dan verwacht ik we over twee weken de volgende finale te zien krijgen: Williams – Sharapova. In dit geval zet ik mijn geld op een 2-1 overwinning in sets voor de Amerikaanse.

Djokovic en Williams winnaars Australian Open 2014

Ik voorspel dus dat Rafael Nadal en Serena Williams de twee grote winnaars worden van de Australian Open in Melbourne. Waar ik nog wel erg benieuwd naar ben, wie is jullie grote titelfavoriet?

Live streaming en wedden via Unibet

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Australian Open 2014