Williams blijft maar titels winnen

Arthur Ashe StadiumSerena Williams (WTA-4) heeft haar vijftiende Grand Slam-titel gewonnen. De nummer vier van de wereld was zondag in de meeslepende eindstrijd van de US Open te sterk voor Victoria Azarenka (WTA-1). In een partij van ruim twee uur werd het 6-2 2-6 7-5.

Met haar vierde titel op de banen van Flushing Meadows, blijft de 30-jarige Williams haar indrukwekkende zegereeks continueren. De Amerikaanse imponeerde eerder deze zomer al door Wimbledon en de Olympische Spelen te winnen. In New York sloeg Williams zich met gemak door het toernooi en ook in de finale tegen Azarenka begon ze sterk. Dankzij twee servicebreaks, won de thuisspeelster in een volgepakt Arthur Ashe Stadium de eerste set met 6-2.

Azarenka herpakte zich echter knap in het tweede bedrijf door direct de service van Williams af te snoepen. Dat lukte haar later nog een keer, wat haar ook de setwinst opleverde. Daarmee maakte Azarenka een eind aan een negatieve reeks van elf opeenvolgende setnederlagen tegen Williams. Bovendien was het de eerste keer dit toernooi dat de Amerikaanse een set moest inleveren.

In de beslissende set volgden diverse breaks en kon Azarenka zelfs serveren voor de titel. De taaie Williams hervond evenwel haar vechtlust en benutte op 6-5 op de service van haar opponente haar eerste matchpoint. Ondanks haar vele titels stortte ze na het laatste punt dolgelukkig ter aarde.

Williams won de US Open eerder in 1999, 2002 en 2008. Azarenka stond voor de tweede keer in een Grand Slam-finale. Ze schreef in januari van dit jaar de Australian Open op haar naam, door te winnen van Maria Sharapova.

Herenfinale US Open 2012

Vanavond om 22.00 uur Nederlandse tijd, wordt de herenfinale in New York gespeeld. Hierin nemen Novak Djokovic (ATP-2) en Andy Murray (ATP-4) het tegen elkaar op. Een voorbeschouwing op deze wedstrijd volgt later deze dag.