Williams finaliste na winst op Errani

US Open Tennis 2012Serena Williams kan zaterdag voor de derde keer de US Open winnen. In de halve eindstrijd van het Grand Slam toernooi had de Amerikaanse geen enkele moeite met Sara Errani uit Italië: 6-1 6-2. Williams won het laatste van de vier Majors eerder in 1999 en 2009.

Errani had amper wat in te brengen tegen Williams. De Italiaanse werd van meet af aan overklast door de harde slagen van de Amerikaanse, die liefst 38 winners sloeg. Williams maakte het karwei in stijl af met een ace. “Dit is wat ik echt wilde en waar ik van gedroomd heb dit jaar. Ik sta weer in de finale en heb er heel veel zin in”, zei Williams na afloop.

Bij een zege in de finale kan ze de vijftiende Grand Slam titel in haar loopbaan pakken. Williams is de hele zomer al bijna niet te kloppen. Eerder won ze ook al de titel op Wimbledon en op de Olympische Spelen.

Azarenka verslaat Sharapova

Het is Maria Sharapova niet gelukt om revanche te nemen op Victoria Azarenka voor de nederlaag in de Australian Open-finale, begin dit jaar. De Russische verloor vrijdag in de halve eindstrijd van het US Open opnieuw van de Wit-Russin.

Azarenka kwam al vroeg in de eerste set een dubbele break achter. Ze knokte zich nog wel terug tot 3-5, maar de eerste set was met 3-6 voor Sharapova. Ook op het Australian Open schoot de mondiale nummer één slecht uit de startblokken tegen Sharapova, maar won ze alsnog. Het scenario herhaalde zich.

Maar dat ging nu wel met veel meer moeite. Want in het tweede bedrijf leverde Azarenka meteen haar opslag in. Maar dat deed haar ontwaken. Ze brak terug en pakte de set vervolgens met 6-2. De spannende derde set sloot ze ook winnend af: 6-4.