Williams ontmoet Radwanska op WTA Masters Cup

De eerste halve finale van de TEB BNP Paribas WTA Championships zal gaan tussen Serena Williams (WTA-3) en Agnieszka Radwanska (WTA-4). De 31-jarige Amerikaanse en acht jaar jongere Poolse zullen om 14.00 uur Nederlandse tijd de baan in Istanbul betreden.

Williams, die de halve finales bereikte via drie zeges, speelde in haar carriere drie keer eerder tegen Radwanska. De eerste twee wedstrijden, beide in 2008, gingen gemakkelijk naar de Amerikaanse hardhitter. In de derde wedstrijd had Williams het moeilijker, aangezien er een beslissende set aan de pas moest komen. Uiteindelijk trok ze toch aan het langste eind en won zodoende de Wimbledon 2012 titel.

Gezien de huidige vorm van Williams, die ondanks het spelen van weinig toernooien altijd in topvorm verkeerd, zal de Amerikaanse de gedoodverfde favoriet zijn voor een plek in de finale.

Voorbeschouwing: Maria Sharapova – Victoria Azarenka

Ook de tweede halve finale in Istanbul is een mooi affiche, aangezien het gaat tussen de nummer één en twee van de plaatsingslijst. De Russische Maria Sharapova (WTA-2) en Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA-1) zullen om 15,15 uur starten met hun partij.

In 2012 stonden Sharapova en Azarenka al in vier finale wedstrijden tegenover elkaar, waarvan één Grand Slam finale. De drie wedstrijden op hardcourt gingen doodeenvoudig naar de 23-jarige Azarenka. Één finale werd afgewerkt op gravel, deze werd met 6-1 6-4 een prooi voor de twee jaar oudere Sharapova.

Afgaande op de laatste wedstrijden dit jaar, zal Azarenka de grootste kans hebben op een plaats in de finale. Mocht Azarenka ook daadwerkelijk de finale bereiken, dan zal dit voor het tweede jaar op rij zijn.

WTA Championships dubbelspel

Naast het enkelspel, wordt er ook in het dubbelspel gestreden de titel van het eindejaarstoernooi in het Turkse Istanbul. Op zaterdag 27 oktober staan er de volgende twee wedstrijden op het programma.

12.00 uur: Huber/Raymond – Hlavackova/Hradecka
16.00 uur: Errani/Vinci – Kirilenko/Petrova