Williams winnares Wimbledon 2012

De als zesde geplaatste Serena Williams (WTA-6) is voor de vijfde keer de winnares van Wimbledon. De 30-jarige Amerikaanse was in de finale met 6-1 5-7 6-2 te sterk voor de Poolse Agnieszka Radwanska (WTA-3). Williams komt met haar vijfde titel op gelijke hoogte met haar zus Venus, die ook vijf keer de beste was op Wimbledon.

Nadat de eerste set in een vloek en een zucht een prooi was voor Williams, werd het duel vijfentwintig minuten onderbroken vanwege de onvermijdelijke regen in Londen. Radwanska viel in het begin van de tweede set ook ten prooi aan het powertennis van Williams. Ze leek bij een 4-2 achterstand rijp voor de slacht, maar pakte de set met 7-5.

In de derde set hervond Williams zich, mede dankzij haar geweldige service. De Amerikaanse liep al snel uit naar 4-2, brak nog een keer en serveerde het duel uit.

Williams was na afloop van de finale erg tevreden met de overwinning. ”Vorig jaar was ik net op tijd fit voor dit toernooi nadat ik lang in het ziekenhuis had gelegen, nu sta ik met deze trofee in mijn handen. Dat maakt deze titel alleen maar mooier. Hier had ik niet van durven dromen”, jubelde Williams.

De Amerikaanse richtte zich vervolgens emotioneel tot haar familieleden op de tribune, die ze na de laatste bal ook direct opzocht. ”Ik had dit nooit zonder jullie kunnen doen. Jij zat elke dag naast mijn bed in het ziekenhuis”, zei ze tot een van hen.

Door haar zege is Williams nu in het bezit van veertien grandslamtitels en stijgt ze naar de vierde plaats op de WTA-ranglijst. Radwanska had bij een zege de nummer één positie overgenomen van Maria Sharapova, maar moet nu genoegen nemen met een tweede plaats op de wereldranglijst bij de dames. Azarenka is komende week de nieuwe nummer één van de wereld.