Wimbledon 2013: Andy Murray, Roger Federer en Rafael Nadal in actie

Andy Murray (3)Andy Murray (ATP-2), Roger Federer (ATP-3) en Rafael Nadal (ATP-5) komen al op de openingsdag van Wimbledon 2013 in actie. De eerste topper die in actie komt is titelverdediger Federer, hij treft om 14.00 uur Nederlandse tijd de Roemeen Victor Hanescu (ATP-45).

”The FedExpress” zal de klus snel willen klaren in de eerste ronde, aangezien hij zijn krachten nog hard nodig heeft. Vanaf de kwartfinale treft de Zwitser vermoedelijk alleen nog maar grote namen.

De nummer drie van de wereld speelde in het verleden al vijf keer eerder tegen Hanescu. Al deze wedstrijden werden gemakkelijk gewonnen door Federer. Slechts één keer moest hij een set afstaan aan zijn tegenstander.

Ook voor deze zesde ontmoeting is Federer de favoriet. Unibet gaat er niet vanuit dat Hanescu in de herfst van zijn carrière zijn eerste overwinning boekt op de Zwitser.

Rafael Nadal – Steve Darcis

De als vijfde geplaatste Rafael Nadal (ATP-5) begint om 15.15 uur Nederlandse tijd aan een nieuw avontuur op Wimbledon. De 27-jarige Spanjaard gaat het opnemen tegen de Belg Steve Darcis (ATP-113).

Nadal begint zonder wedstrijdritme op gras aan het mooiste Grand Slam toernooi ter wereld. De nummer vijf van de wereld liet na afloop van zijn winst op Roland Garros weten, niet deel te nemen aan het grastoernooi van Halle. Door de vele wedstrijden was hij toe aan een rustperiode voor zijn gevoelige knie.

Tegenstander Darcis heeft vier graswedstrijden in de benen. De Belg verloor in de laatste kwalificatieronde van Topshelf Open 2013, maar mocht als lucky loser toch uitkomen in het hoofdtoernooi. Dit had hij te danken aan de afmelding van Igor Sijsling. Hij strandde in de eerste ronde, na een nederlaag tegen Wawrinka.

Bookmaker Unibet gaat uit van een overwinning van Nadal. De Spanjaard is, ondanks zijn gebrek aan wedstrijdritme, de grote favoriet voor de winst.

Andy Murray – Benjamin Becker

De laatste topper die in actie komt op maandag 24 juni is de Brit Andy Murray (ATP-2). De nummer twee van de plaatsingslijst gaat aantreden tegen Benjamin Becker, de nummer vijfennegentig van de wereld. Deze partij staat omstreeks 16.45 uur op de planning.

Murray en Becker troffen elkaar twee weken geleden voor het eerst. Op het grastoernooi van Queen’s was de 26-jarige Murray met 6-4 en 7-6 de sterkste.

Ook voor deze tweede ontmoeting is Murray de aangewezen favoriet. Het is uitgesloten dat de 32-jarige Duitser voor een verrassing kan zorgen.

Wedden op Wimbledon 2013

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Wimbledon 2013