Wimbledon 2013: De traditionele ”Middle Sunday”

De loting voor Wimbledon 2012 is bekend”Middle Sunday” is één van de mooie tradities waarvan Wimbledon jaarlijks gebruik maakt. De rustdag werd voor het eerst geïntroduceerd in 1991, het jaar waarin voormalig Andre Agassi zijn rentree maakte na het toernooi drie jaar lang te hebben geboycot. Het geeft GrandSlamToernooi.nl de gelegenheid om terug te blikken op de eerste week.

De eerste drie dagen van Wimbledon 2013 stonden bol van verrassingen en merkwaardige gebeurtenissen. Al op de eerste dag kon een van de topfavorieten gelijk zijn koffers pakken. Rafael Nadal, die zonder graswedstrijd in de benen aan Wimbledon begon, werd in straight sets verslagen door Steve Darcis.

Wat er twee dagen later gebeurde, zal menig tennisliefhebber nooit vergeten. Maar liefst zeven spelers waren niet in staat om hun wedstrijd af te maken en/of te beginnen aan hun partij. Steve Darcis, Marin Cilic, Yaroslava Shvedova en Victoria Azarenka waren niet fit genoeg om te starten aan hun partij. Daarnaast staakte Jo-Wilfried Tsonga, John Isner en Radek Stepanek voortijdig hun wedstrijd.

Als klap op de vuurpijl verloor het mooiste Grand Slam toernooi ter wereld op deze dag ook nog haar titelverdediger bij de heren. Zevenvoudig winnaar Roger Federer werd in vier sets naar huis geslagen door de nummer 116 van de wereld, Sergiy Stakhovsky.

In de schaduw van Federer, overleefde ook Maria Sharapova de tweede ronde niet. De Wimbledon winnares 2004 moet haar meerdere erkennen in de nummer 131 van de wereld, Michelle Lacher De Brito.

Nederlanders op Wimbledon

Aan de start van Wimbledon stonden dit jaar in totaal zes Nederlanders, drie heren en drie dames. Robin Haase, Thiemo de Bakker, Kiki Bertens, Arantxa Rus en Michaella Krajicek verloren allen in de eerste ronde.

Igor Sijsling was de enigste Nederlander die de eerste ronde overleefde. In de tweede ronde versloeg hij op geweldige wijze de veel hoger geklasseerde Milos Raonic. Echter strandde hij op kansloze wijze in de derde ronde tegen Ivan Dodig. ”Sijs” verloor de openingsset al na 14 minuten met 0-6, waarmee hij het record van Roger Federer verbrak. Uiteindelijk gooide Sijsling bij een 0-6 1-6 en 0-1 achterstand de handdoek in de ring wegens ziekte.

Wimbledon 2013

Het mooiste grastoernooi ter wereld gaat morgen haar tweede week in. Tot en met zondag 7 juli worden er nog dagelijks boeiende wedstrijden gespeeld op Wimbledon 2013. Bezoek ons geregeld op Facebook en/of Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.