Wimbledon: Matwe Middelkoop en Boy Westerhof in kwalificatietoernooi

wimbledon tennisOp maandag 17 juni begint het kwalificatietoernooi van Wimbledon 2013. Dit jaar proberen twee Nederlandse heren, Matwe Middelkoop (ATP-262) en Boy Westerhof (ATP-233) zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi in Londen. Beide heren spelen vandaag hun eerste kwalificatiewedstrijd.

De 29-jarige Middelkoop is in de eerste ronde gekoppeld aan Alessio Di Mauro, de nummer 235 van de wereld. Beide heren verschijnen om 12.00 uur Nederlandse tijd op de baan.

Middelkoop en de 35-jarige Di Mauro hebben in het verleden één keer eerder tegen elkaar gespeeld. Op het graveltoernooi in Boekarest 2012, was de ervaren Italiaan met 7-6 en 6-4 te sterk voor Middelkoop.

Bookmaker Unibet gaat ditmaal niet uit van een overwinning van Di Mauro. Middelkoop is aangewezen als favoriet, ondanks het feit dat hij sinds 2008 geen wedstrijd meer heeft gespeeld op gras.

Voorbeschouwing: Boy Westerhof – Jimmy Wang

De tweede Nederlander die vandaag zijn opwachting maakt op het heilige gras van Wimbledon, is Boy Westerhof. De 27-jarige Nederlander gaat in de eerste kwalificatieronde spelen tegen Jimmy Wang (ATP-150). Deze partij staat om 16.30 uur Nederlandse tijd gepland.

Voor Westerhof wordt het zijn eerste deelname aan het mooiste Grand Slam toernooi ter wereld. De Nederlander speelde bovendien nog nooit een officiële wedstrijd op gras, waardoor onze landgenoot in het begin zal moeten wennen aan de omstandigheden.

Tegenstander Wang weet al hoe het voelt om te spelen op Wimbledon. De nummer 150 van de wereld begint aan zijn negende deelname in Londen. Zijn beste prestatie leverde hij in 2006 en 2007, toen hij de tweede ronde haalde op het hoofdtoernooi.

Op papier lijkt Westerhof weinig kans te hebben op de overwinning. Echter zit het niveau buiten de top 100 vaak dit bij elkaar, waardoor de verschillen minimaal zullen zijn.

Wedden op Wimbledon 2013

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Wimbledon 2013