Wimbledon 2013: Rafael Nadal verliest in 1e ronde van Steve Darcis!

Rafael NadalSteve Darcis (ATP-135) heeft zojuist in de eerste ronde van Wimbledon, de mooiste overwinning uit zijn carrière geboekt. De 29-jarige Belg was in drie sets te sterk voor tweevoudig winnaar Rafael Nadal (ATP-5): 7-6 7-6 en 6-4. Voor ”Rafa” is het voor het eerst dat hij al in de eerste ronde van een Grand Slam toernooi onderuit gaat.

In de eerste twee sets lagen de verschillen erg dicht bij elkaar en moest een tiebreak de beslissing brengen. Deze vielen in beide gevallen naar de kant van Darcis, die de wedstrijd van zijn leven speelde.

In het derde bedrijf zorgde een vroege break uiteindelijk voor de beslissing. Met een ace besliste de nummer 135 van de wereld uiteindelijk de wedstrijd.

Federer heeft geen moeite met Hanescu

Titelverdediger Roger Federer (ATP-3) heeft zich weinig moeten inspannen tegen Victor Hanescu, de nummer 48 van de wereld. In snelvaart sloeg de Zwitser zich naar een 6-4 6-2 en 6-0 overwinning.

In de tweede ronde gaat ”The FedExpress” spelen tegen Sergiy Stakhovsky, die te sterk was voor Rogerio Dutra Silva.

Haase in straight sets onderuit tegen Youzhny

Robin Haase (ATP-58) is er niet in geslaagd om de tweede ronde te bereiken op Wimbledon 2013. De 26-jarige Nederlander ging in de openingsronde onderuit tegen de als twintigste geplaatste Mikhail Youzhny (ATP-26). Het werd 7-5 6-3 en 7-5 voor de Rus.

Haase kon eigenlijk goed meekomen met Youzhny, maar gaf in iedere set op het beslissende moment zijn servicegame af. Diep in de derde set leek de Nederlander nog kans te maken op de overwinning, toen Youzhny licht geblesseerd raakte. De 30-jarige Rus haalde echter hinkend de winst binnen.

Bertens verliest in eerste ronde van Shvedova

Ook de tweede Nederlander is uitgeschakeld op Wimbledon. Kiki Bertens (WTA-59) verloor haar eerste ronde partij tegen Yaroslava Shvedova, de nummer 59 van de WTA-ranglijst. Het werd 6-4 en 6-3 voor de Kazachstaanse.

Vorig jaar werd Bertens ook door Shvedova uitgeschakeld, destijds in de tweede ronde.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Wimbledon 2013