Wimbledon 2013: Roger Federer staat voor onmogelijke titelprolongatie

Roger-Federer-Reporters-300-1Roger Federer (ATP-3) gaat het erg zwaar krijgen om zijn titel te prolongeren op Wimbledon. De Zwitser moet het vanaf de kwartfinale wellicht opnemen tegen achtereenvolgens Rafael Nadal (ATP-5), Andy Murray (ATP-2) en Novak Djokovic (ATP-1). Dit lijkt een onmogelijke opgave voor de beste tennisser aller tijden

Het lukte Federer één keer eerder om Nadal, Murray en Djokovic in één toernooi te verslaan. Dit was in 2010, op het eindejaarstoernooi in Londen. ”The FedExpress” won destijds van Murray in de groepsfase, klopte Djokovic in de halve finale en versloeg vervolgens zijn rivaal Nadal in de finale.

Echter zal de Zwitser op Wimbledon 2013 het eerst stuiten op ”Rafa”. De kans dat Federer hier van weet te winnen is bijzonder klein. Naast het feit dat Federer slechts tien van zijn dertig ontmoeting met de Spanjaard heeft gewonnen, heeft hij sinds 2007 geen overwinning meer geboekt op Nadal in Grand Slam verband.

Djokovic in gunstige speelhelft

Novak Djokovic, de huidige nummer één van de wereld, zal tevreden terugkijken naar de loting van Wimbledon. De Serviër treft Murray, Federer of Nadal pas op zijn vroegst in de finale van het mooiste Grand Slam toernooi ter wereld.

Desondanks spreekt Djokovic zelf niet van een gemakkelijke loting. “Het is een Grand Slam toernooi, dus ik denk niet dat er een makkelijk weg is richting titel. De beste spelers ter wereld doen hier mee. Iedereen wil het goed doen. Ik bekijk het per ronde”, aldus ”The Djoker”.

De loting van de ”Big Four”

De vier beste spelers van de ATP-Tour beginnen komende week aan een nieuwe editie van Wimbledon. Hun loting ziet er als volgt uit:

Novak Djokovic – Florian Mayer
Roger Federer – Victor Hanescu
Rafael Nadal – Steve Darcis
Andy Murray – Benjamin Becker

Wedden op Wimbledon 2013

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Wimbledon 2013