Wimbledon 2014: Titelverdediger Andy Murray start tegen David Goffin

Andy Murray begint zijn Wimbledon 2014 met een wedstrijd tegen David Goffin uit België. De Britse titelverdediger, die ondanks zijn vijfde plaats op de wereldranglijst toch als derde geplaatst is, speelde nog nooit eerder tegen de huidige nummer 104 van de wereld.

Novak Djokovic, die als eerste reekshoofd begint dankzij zijn goede prestaties op gras in de afgelopen twee jaar, speelt in de eerste ronde tegen Andrey Golubev. Rafael Nadal start dit jaar tegen Martin Klizan en neemt het in de tweede ronde mogelijk op tegen Lukas Rosol.

De als vierde ingeschaalde Roger Federer begint met een duel tegen Paolo Lorenzi. Voor de zevenvoudig winnaar is het te hopen dat hij dit jaar beter presteert op het mooiste Grand Slam toernooi ter wereld. Vorig jaar verloor ‘The FedExpress’ namelijk in de tweede ronde van Sergiy Stakhovsky.

Williams opent tegen Tatishvili

Topseed Serena Williams speelt tegen Ana Tatishvili in de eerste ronde van Wimbledon 2014. Maria Sharapova neemt het op haar beurt op tegen wildcardspeelster Samantha Murray. De twee wereldtoppers kunnen elkaar al treffen in de kwartfinale. De overige drie mogelijke kwartfinales zijn: Simona Halep – Jelena Jankovic, Victoria Azarenka – Agnieszka Radwanska en Na Li – Petra Kvitova.

Wimbledon 2014

Op maandag 23 juni gaat in Londen een nieuwe editie van Wimbledon van start. Het grootste grastoernooi ter wereld duurt tot en met zondag 6 juli. Bezoek gedurende deze twee weken dagelijks onze website om volledig op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.