Wimbledon: Andy Murray favoriet in halve finale tegen Jerzy Janowicz

Publiekslieveling Andy Murray (ATP-2) speelt de tweede halve finale van  Wimbledon tegen de sensatie van het toernooi, Jerzy Janowicz (ATP-22). Deze partij staat omstreeks 15.30 uur Nederlandse tijd op het programma.

Murray kwam in de kwartfinale met de schrik vrij. De Schot kwam tegen Verdasco met 2-0 achter in sets, maar wist de wedstrijd nog op tijd te kantelen. Na afloop had hij een gesprek met niemand minder dan Sir Alex Ferguson, de oud trainer van Manchester United.

“Ik heb ongeveer een kwartier met hem gepraat”, aldus Murray tegenover The Sun. “We hebben het niet eens zo zeer over de wedstrijd gehad, maar meer over alles wat er bij komt kijken. Hij gaf me advies over hoe ik met bepaalde druk en verwachtingen moest omgaan.”

Murray en Janowicz hebben in het verleden twee keer eerder tegen elkaar gespeeld. De eerste ontmoeting, in de Davis Cup 2009, ging in straight sets naar de 26-jarige Schot. In oktober 2012 vond de tweede onderlinge wedstrijd plaats op het indoortoernooi van Parijs. De 22-jarige Janowicz kende hier zijn grote doorbraak, door uit het niets de finale te halen. In de kwartfinale was de Pool in drie sets te sterk voor Murray: 5-7 7-6 6-2.

Ondanks zijn huidige vorm wordt Janowicz niet sterk genoeg geacht om het Murray moeilijk te maken. Van Murray wordt verwacht dat hij zijn tweede Wimbledon finale op rij gaat halen.

Verdien geld dankzij Murray

Naast het live volgen van de wedstrijd tussen Murray en Janowicz, kunt u ook geld verdienen dankzij de Brit. Bezoek de website van Unibet, om zelf een weddenschap te plaatsen. Voor meer informatie, bezoek onze wedden op Wimbledon pagina.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Wimbledon 2013