Wimbledon finale Roger Federer – Marin Cilic live stream

Finale Wimbledon 2017. Zondag om 15:00 uur krijgen Roger Federer en Marin Cilic een kans om hun totale aantal grand slams aan te vullen. De Zwitser staat op achttien majors, de Kroaat op eentje. Wat Wimbledon betreft maakt Cilic zijn debuut in de eindstrijd.

Voor Federer is het een gewoonte om op de ultieme zondag nog in actie te komen: dit is zijn elfde finale en hij won al zevenmaal.

Roger Federer – Marin Cilic Wimbledon

Cilic behoort tot het zeer selecte groepje spelers dat in de afgelopen twaalf jaar de hegemonie van de big four wist te doorbreken. Alleen hij, Del Potro en Wawrinka wisten naast die grote vier een grand slam de prijzenkast binnen te smokkelen. Hij sloeg toe op het US Open 2014, toen hij Federer in de kwartfinale op een straight sets nederlaag trakteerde.

De 1,98 meter lange Cilic was de vorige drie edities van Wimbledon in de kwartfinale blijven steken. Dit keer had hij iets meer geluk met de loting en wipte hij vanaf die fase achtereenvolgens Gilles Muller en Sam Querrey. Beide prima serveerders en lastige klanten om aan het net te passeren, maar zodra de bal langer dan drie slagen in het spel is, ook vrij beperkte spelers.

Live stream kijken doe je bij Kroon Sport

Cilic gevaarlijke tegenstander Federer

Dat maakt Cilic zo’n gevaarlijke opponent: door zijn lengte kan hij kanonskogels van opslagen produceren, maar hij staat ook zijn mannetje in langere slagenwisselingen. Hij hoeft niet te slicen of ongeduldig te worden, maar kan vanuit het niets een winner in de hoek timmeren. Dit jaar breekt hij zijn tegenstanders in 27,5 procent van hun opslaggames. Dat is zelfs meer dan Federers 26,2 procent.

Dit wordt de vierde keer dat Cilic op gras in een finale staat. De drie vorige keren waren op Queens en alleen in 2012 wist hij na diskwalificatie van Nalbandian (Cilic stond toen achter) de titel te veroveren. De onderlinge stand is 6-1 voor Roger Federer. Vorig jaar pakte de Kroaat in de kwartfinale van Wimbledon een 0-2 voorsprong in sets en verprutste hij in de vierde set matchpoints.

Weddenschappen tennis

Wedden op tennis? Roger Federer noteert @1.20 en Marin Cilic @4.70 bij bookmaker Mr Green. We tippen dat er minstens vier sets worden gespeeld, op @1.76.