Wimbledon finale Garbine Muguruza – Venus Williams live stream

De finale van Wimbledon in het dames enkelspel gaat tussen Garbine Muguruza en Venus Williams. De als tiende en veertiende geplaatste speelsters beginnen om 15:00 uur aan hun partij op het centre court.

Na alle bespiegelingen vooraf over hoe open het damestoernooi is en hoeveel grote namen er ontbreken of na hun comeback nog in hun ritme moeten komen, staan er uiteindelijk toch geen verrassende namen in de eindstrijd. Williams won het Wimbledon grand slam immers al vijfmaal en Muguruza was twee jaar terug nog de verliezend finaliste tegen Venus’ zusje Serena.

Garbine Muguruza – Venus Williams Wimbledon

Twintig jaar geleden verscheen Venus voor het eerst op het heilige gras van Londen, toen nog als groot talent dat in een mum van tijd was opgerukt naar de tennis top zestig van de wereld. Het was de vooravond van haar grote doorbraak, want twee maanden later stond ze in de finale van het US Open. En zondag hoopt ze haar grote comeback te bezegelen, want in 2008 won ze op Wimbledon haar zevende en tot nu laatste grand slam.

De 23-jarige Muguruza speelt voor de derde keer een grand slam finale en het tekent haar veelzijdigheid dat ze reeds de hoofdprijs bemachtigde op Roland Garros 2015. Spaanse tennissers hebben normaliter niet de juiste strategie en aanvalslust in huis voor gras. Muguruza is anders: ze zoekt vrij snel in rally’s naar de lijnen en slaat vrij vlak en hard. Maar qua opslag haalt ze wel typisch Spaanse, lage rendementen. In de afgelopen 52 weken won ze 65 procent van de punten op haar eerste service.

Live stream kijken doe je bij Kroon Sport

Favoriet Wimbledon finale 2017

Maar dat scheelt niet zoveel met Venus Williams, bij wie de potentie van de opslag door de jaren heen is afgenomen. Ook op gras ontlopen de dames elkaar in het afgelopen jaar amper. Muguruza behield 81 procent van haar servicegames en had een breekpercentage van ruim 32. Bij de Amerikaanse is dat respectievelijk 81 en bijna 31 procent.

Kortom, het is lastig om een favoriet aan te wijzen. Ook de speelwijze van de finalisten lijkt op elkaar. En Venus Williams heeft weliswaar ontiegelijk veel meer ervaring, maar er komt ook een punt waarop dat geen voordeel meer is en de benen van een 37-jarige na zes matches in twaalf dagen tijd wat beginnen te verzuren.

Weddenschappen tennis

Wedden op tennis? Garbine Muguruza noteert bij bookmaker Mr Green 1.82 en Venus Williams 2.00. Het slimste lijkt om een redelijk lange partij te verwachten. Over 22,5 games noteert 1.80, een driesetter 2.08. Ook interessant is de optie dat er minstens één tiebreak komt op 2.75.