Wimbledon 2017 grand slam: Slechte start op gras Andy Murray

Grand Slam Wimbledon 2017. Andy Murray heeft zijn vorm van 2016 nog steeds niet te pakken. De tennis nummer één van de wereld mocht deze week aantreden op zijn geliefde gras, maar werd al in de eerste ronde van het toernooi van Queen’s uitgeschakeld.

De Brit moest zijn meerdere erkennen in Jordan Thompson, de nummer 90 van de wereld. “Deze nederlaag is ook voor mij een verrassing”, aldus Murray na afloop van de match.

Andy Murray faalt op gras

Voor Andy Murray was het weliswaar zijn eerste graswedstrijd van het jaar, maar in voorgaande jaren was dit vaak geen probleem. Vorig jaar scoorde hij bijvoorbeeld 12-0 in graswedstrijden en in 2015 was dit 10-1.

“Op dit toernooi heb ik de afgelopen jaren veel vertrouwen opgedaan voor Wimbledon. Ik hoop dat dit geen slecht voorteken is voor de rest van het grasseizoen”, aldus de Schot.

Nummer één positie in gevaar

Murray zal zijn vorm toch snel moeten terugvinden, want een slecht resultaat op Wimbledon, het belangrijkste grastoernooi ter wereld, kan fataal zijn voor zijn eerste plaats op de wereldranglijst. Rafael Nadal is hem genaderd op 1.800 punten.

Dit is inderdaad nog een groot puntenaantal, maar Murray heeft door zijn titel van vorig jaar 2.000 punten te verdedigen, terwijl Nadal blanco het toernooi ingaat. De Spanjaard kwam vorig jaar namelijk niet in actie tijdens Wimbledon en met iedere overwinning zal hij in puntenaantal inlopen op concurrent Murray.

Roger Federer favoriet voor Wimbledon

Roger Federer Wimbledon 2017 GettyAangezien Murray dit jaar niet in grootse vorm verkeert, lijkt de weg voor Roger Federer vrij voor een nieuwe Wimbledon titel. De Zwitser presteert momenteel als in zijn beste jaren en werd winnaar van de Australian Open en de twee grote Masters-toernooien van Miami en Indian Wells.

Om zich volledig te kunnen focussen op zijn geliefde gras, besloot hij om het volledige gravelseizoen, inclusief Roland Garros, links te laten liggen. Het moge duidelijk zijn dat Federer in zijn beste vorm aan gaat treden op het Wimbledon grand slam.

Winnaar Wimbledon voorspellen

Bookmaker 888sport heeft Federer aangewezen als de topfavoriet voor de titel op Wimbledon Tennis. Voor iedere euro die je inzet krijg je er 3.75 voor terug. Andy Murray is met een notering van 4.33 de nummer twee op de favorietenlijst.

De volledig opgeleefde ‘Rafa’ maakt de top drie compleet. Op de Spanjaard staat een odd van 5.50. Lees ook: wedden op tennis.