Wimbledon halve finales live stream: Roger Federer – Tomas Berdych

Wimbledon tennis grand slam. Vandaag, vrijdag 14 juli 2017, worden in Londen de halve finales van het heren enkelspel gespeeld. Sam Querrey en Marin Cilic openen om 14:00 uur het bal, daarna komen Roger Federer en Tomas Berdych spelen om het tweede finaleticket.

Vorig jaar waren Querrey en Cilic al van de partij in de kwartfinale, in 2017 hebben ze dus zelfs de stap gezet naar de laatste vier.

Halve finales Wimbledon 2017 live stream

Sam Querrey – Marin Cilic. Voor de 29-jarige Querrey is het pas zijn eerste halve finale op een grand slam, de Kroaat heeft dat nu al viermaal geflikt. Het kan helpen dat Cilic zelfs al een major won (US Open 2015), al lijkt Sam Querrey niet het type om te verlammen van nervositeit.

De bedwinger van Andy Murray speelt een no-nonsense spelletje waar zonder kritisch te willen zijn niet heel veel denkwerk aan te pas komt. Zijn kansen vallen en staan met zijn opslag. Loopt die lekker, dan kan hij tegen iedereen minstens hopen om de set naar een tiebreak te slepen.

Voorspelling favoriet

In de rally’s speelt Sam Querrey vrij behoudend, slicet hij de ballen de hoeken in en probeert hij naar het net te komen. Krijgt hij de bal midcourt, dan kan hij echter wel flitsende en harde winners slaan. Dat was het geval tegen Murray, die door fysieke (heup)klachten op halve kracht speelde.

Cilic, ook 1,98 meter lang, beschikt eveneens over een prima opslag en voegt daar veel sterkere returngames aan toe. De onderlinge stand is 4-0 voor Cilic en 3-0 op gras, al waren er wel telkens beslissende sets voor nodig. In 2012 werd het op Wimbledon zelfs 17-15 in de vijfde set.

Wil je een winnaar voorspellen, ga dan voor Cilic. Voor een interessante weddenschap (eentje met waarde) kun je gaan voor ‘over 4,5 sets @3.40‘. Denk je dat het niet zo’n vaart zal lopen ga dan voor de ‘under 3,5 sets’ dat bij bookmaker Mr Green nog altijd een lekkere 2.48 noteert.

Live stream kijken doe je bij Kroon Sport

Roger Federer – Tomas Berdych

Na jaren in de top tien is Tomas Berdych sinds oktober 2016 geen lid meer van dat exclusieve clubje. De 31-jarige Tsjech heeft een armoedige staat van dienst tegen mannen uit de top tien: zes uit 34. Sinds februari 2013 verloor hij veertien keer achter elkaar van die spelers, tot hij eerder dit jaar Raonic verraste – op gravel en nipt in twee tiebreaks.

Of het nou mentale blokkades zijn, een gebrek aan variëteit of het feit dat de elitespelers zijn opslag beter lezen, feit is dat dit onvermogen om medetoppers te verslaan ervoor zorgt dat hij op één (verloren) grand slam finale is blijven steken.

Dit is de twaalfde halve finale op Wimbledon voor Fed en op 2016 (weer Raonic) na won hij telkens. Tegen Berdych staat hij op 18-6. Wil je wedden op tennis? Roger Federer noteert 1.13 en winst Tomas Berdych levert je 6.50 per ingezette euro op. We tippen 3-1 in sets voor de Zwitser op 3.60 bij de bookmakers.