Wimbledon halve finale: Venus Williams – Johanna Konta live stream

Wimbledon 2017 vandaag. Donderdag worden vanaf 14:00 uur de halve finales in het dames enkelspel gespeeld. Eerst komen Magdalena Rybarikova en Garbine Muguruza het centre court op, gevolgd door Venus Williams en de thuisfavoriete Johanna Konta.

Vorig jaar ging Muguruza Wimbledon in als nummer twee van de wereld, deels nog terend op de finaleplaats van 2015 en vooral ook op de eindzege bij Roland Garros. Maar sindsdien heeft de Spaanse met Venezolaanse roots nergens meer de finale bereikt.

Wimbledon halve finales dames

Magdalena Rybarikova – Garbine Muguruza.  Muguruza gaf dit jaar in twee van de drie halve finales waarin ze stond geblesseerd op. Inmiddels is ze afgezakt naar plek vijftien. Maar ze heeft haar aloude vechtlust de voorbije rondes getoond en knokte zich op Wimbledon langs ’s werelds nummer één Angelique Kerber en de marathonvrouw Svetlana Kuznetsova.

Rybarikova vervult de rol van verrassing, al is het bepaald niet zo vreemd dat een totale outsider de laatste vier haalt, aangezien het damestennis momenteel een paar toppers mist (Serena Williams, Maria Sharapova plus Kvitova en Azarenka waren langere tijd absent).

Wimbledon bookmakers voorspellingen GettySinds 2008 is de Slowaakse een vaste gast op de majors en zo goed als altijd is ze voor de derde ronde alweer thuis. Toch is haar record tegen dames uit de top tien nog zo beroerd niet met acht zeges tegen twintig nederlagen. Op gras is dat twee versus drie. En bovendien won ze in 2015 te Birmingham hun enige onderlinge ontmoeting. Op gras!

Venus Williams – Johanna Konta

Groot-Brittannië wordt gek. Voor het eerst sinds 1977 heeft een Britse vrouw weer zicht op de Wimbledon titel. Toen won Virginia Wade van onze eigen Betty Stöve. De 26-jarige Konta stond nooit te boek als toptalent tennis en pas vanaf eind 2015 liet ze haar ware potentie zien. In 2016 stootte ze door van plek 126 naar 19. Dit is na het Australian Open 2016 haar tweede halve finale op een grand slam.

De 37-jarige Williams heeft na een paar magere jaren tussen 2011 en 2014 weer de smaak te pakken. Vorig jaar stond ze ook in de halve finale Wimbledon en begin dit jaar verloor ze op de Australian Open van haar zusje Serena. Wel verloor ze haar vier vorige graspartijen tegen dames uit de top tien. Konta staat onderling voor met drie tegen twee.

Voorspellingen Wimbledon

Wedden op Wimbledon? Je kunt al vanaf 1 euro een voorspelling doen…. Johanna Konta staat op 1.78 en Venus Williams op 2.04 bij bookmaker Mr Green. We tippen een lange match, bijvoorbeeld meer dan 22,5 games op 1.87 of een driesetter op 2.23. Voor iedere ingezette euro krijg je bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug.

Live stream kijken doe je bij Kroon Sport