Wimbledon live stream: Rafael Nadal en Roger Federer vandaag in actie

Rafael Nadal en Roger Federer verschijnen vanmiddag voor het eerst op het heilige gras van Wimbledon. De 28-jarige Spanjaard speelt om 15.30 uur Nederlandse tijd tegen Martin Klizan en ‘The FedExpress’ treft één uur eerder Paolo Lorenzi uit Italië.

Roger Federer – Paolo Lorenzi

De als vierde geplaatste Roger Federer (ATP-4) speelt zijn openingswedstrijd tegen Paolo Lorenzi, de nummer 83 van de wereld. Beide heren worden om 14.30 uur op Court 1 verwacht om hun partij af te werken.

De 32-jarige Federer vertelde dit weekend met veel vertrouwen uit te kijken naar zijn meest geliefde Grand Slam toernooi. Hij denkt zelfs dat hij nog steeds goed genoeg is om Wimbledon te winnen.

”Ik ben een outsider voor de titel”, aldus de Zwitser. ”Wanneer alles op de juiste plaats valt, dan kan er over twee weken iets moois gebeuren. Ik denk ook dat ik op deze ondergrond meer kans heb tegen toppers, dan bijvoorbeeld op Roland Garros.”

Het is nog te voorbarig om Federer gelijk als topfavoriet te bestempelen, maar ik zie hem wel zonder problemen doorgaan naar de laatste 64 spelers in Londen. Lorenzi wordt met een 3-0 verlies in sets terug naar huis gestuurd.

Rafael Nadal – Martin Klizan

Rafael Nadal (ATP-2) begint zijn Wimbledon-campagne met een wedstrijd tegen Martin Klizan (ATP-51). Deze partij gaat om 15.30 uur van start op het Centre Court.

Voor ‘Rafa’ is de overstap van zijn geliefde gravel naar het snelle gras niet goed verlopen. De nummer twee van de plaatsingslijst verloor zijn eerste graswedstrijd kansloos tegen de lager geklasseerde Dustin Brown. De Duitser was in Halle met 6-4 en 6-1 te sterk voor de winnaar van Wimbledon 2008 en 2010.

Ik verwacht niet dat Nadal zich twee keer laat verrassen op gras. De Spanjaard heeft nog een week kunnen wennen aan de snelle baansoort en is klaar voor zijn duel met Klizan. Ik zet in op een 3-0 overwinning in sets voor Nadal.

Live streaming Wimbledon 2014

Heb je een account bij Unibet, dan kun je veel wedstrijden LIVE volgen op de stream. Heb je nog geen account? Maak er nu nog één eenvoudig aan, doe je storting en kijk direct naar alle spannende wedstrijden. Met je nieuwe account strijk je bovendien 50 euro bonus op, waarmee je kunt inzetten op jouw favorieten.