Wimbledon live stream vandaag: Kiki Bertens, Robin Haase en Roger Federer

Wimbledon tennis 2017 – live. Vandaag speelt Roger Federer in de openingsronde van Wimbledon tegen Alexandr Dolgopolov. Het is de derde partij op het centre court. De aanvang is circa 19:00 uur Nederlandse tijd.

Kiki Bertens treft vanaf 12:30 uur op court 8 de Roemeense Sorana Cirstea. Robin Haase begint in de namiddag op court 6 tegen Frances Tiafoe.

Wimbledon: Kiki Bertens – Cirstea

Gras en Kiki Bertens, tot nu toe is dat geen bijster gelukkige combinatie. Ze speelde in haar profcarrière zestien partijen op de sprietjes en won er zes. Tegen dames die ten tijde van hun partij in de tennis top vijftig stonden is haar score vier zeges, vijf nederlagen.

De head to head tegen Sorana Cirstea biedt ook weinig houvast: nul gewonnen en drie verloren. Niet dat de Roemeense op een mooi grasverleden kan bogen, want ze won zes van haar achttien duels op gras tegen top vijftigspeelsters.

Robin Haase – Frances Tiafoe

In acht eerdere optredens op het heilige gras te Londen wist Robin Haase zes potjes te winnen. De derde ronde in 2011 is tot nu toe zijn hoogtepunt op Wimbledon. Mocht hij van de negentienjarige debutant Tiafoe winnen, dan kan hij het jonge talent Alexander Zverev treffen. Haase’s favoriete ondergrond is gravel en gras is qua snelheid daarvan juist het tegenovergestelde. Zijn record tegen mannen uit de top honderd is op gras erg matig, dertien gewonnen en 24 verloren.

Maar in elk geval heeft Haase uren genoeg gemaakt op gras, dat met zijn onvoorspelbare bounces lastig is voor groentjes. Tiafoe heeft pas zeven graspartijen achter de rug en slechts eentje op ATP-niveau. Dat was vorige week in Eastbourne, toen hij wel Gasquet dwong tot een driesetter.

Roger Federer – Alexandr Dolgopolov

De 28-jarige Dolgopolov is na kwartfinale op het Australian Open in 2011 nooit echt doorgebroken. Hij swingt tussen de plekken 20 en 50 op de ATP-ranking en staat momenteel maar 84e. En hij treft de man die volgens de bookmakers als favoriet aan het Wimbledon grand slam begint: zevenvoudig winnaar Roger Federer.

De Zwitser pakte twee weken terug de titel in Halle, zonder setverlies, en nam daarvoor drie maanden vrij om aan zijn grasvorm te werken.

Voorspellingen Wimbledon

Tennis en een voorspelling bij een bookmaker doen gaan goed samen. Winst van Kiki Bertens vandaag staat op 2.10 en Sorena Cirstea noteert 1.73 en is dus favoriet. Zet bij bookmaker Kroon een tientje in op Bertens en je pakt zo’n twintig euro winst. Leuke bijkomstigheid is dat je als klant van de bookie bovendien gratis live stream tennis kan kijken.

Robin Haase is wel favoriet en noteert 1.48 versus Frances Tiafoe, die 2.65 noteert. Roger Federer krijgt van de bookies 1.03 tegen Dolgopolov (17.00) en dat is dus niet interessant om op in te zetten. Lees meer: wedden op tennis.