Programma Wimbledon Tennis 2015: Richel Hogenkamp – Qiang Wang

Wimbledon Tennis 2015. Richel Hogenkamp (WTA-123) debuteert op het heilige gras van Wimbledon tennis 2015 met een wedstrijd tegen Qiang Wang (WTA-110) uit China. Deze partij staat om 15.30 uur gepland op Court 19.

Hogenkamp bereikte het hoofdtoernooi na overwinningen op Riko Sawayanagi, Katy Dunne en Zhaoxuan Yang. De 23-jarige Wang was rechtstreeks geplaatst voor het hoofdschema. De Chinese bereidde zich op het ITF-toernooi van Ilkley voor op het mooiste Grand Slam toernooi van het jaar.

Ondanks het feit dat Hogenkamp nog nooit in actie kwam op Wimbledon, wordt ze wel gezien als favoriet voor een plaats in de tweede ronde bij de laatste 64. Mocht de Nederlandse de tweede ronde ook daadwerkelijk bereiken, dan wacht mogelijk een ontmoeting met Maria Sharapova.

Novak Djokovic – Philipp Kohlschreiber Wimbledon tennis 2015

Novak Djokovic (ATP-1) komt op de openingsdag meteen in actie op Wimbledon Tennis 2015. De 28-jarige titelverdediger gaat om 14.00 uur spelen tegen Philipp Kohlschreiber, de huidige nummer 33 van de wereld.

‘’De eerste vijf maanden zijn erg intensief voor mij geweest’’, aldus Djokovic op ATPworldtour.com, die na Roland Garros geen officiele wedstrijd meer heeft gespeeld. ‘’Ik speelde een groot aantal wedstrijden, dus na de finale van Roland Garros had ik behoefte aan een rustpauze. Zowel emotioneel als mentaal had ik wat tijd nodig om weer helemaal fris van start te kunnen gaan.’’

De Serviër speelde afgelopen week alleen twee wedstrijden op de Boodles Tennis Challenge. De eerste partij won hij van Richard Gasquet, maar in de tweede wedstrijd moest hij zijn meerdere erkennen in Alexander Zverev. Erg blij is Djokovic niet met een eerste ronde partij tegen Kohlschreiber, hij sprak over ‘een van de moeilijkste eerste ronde partijen die hij ooit had gehad’.

Djokovic en ‘Kohli’ stonden zeven keer eerder tegenover elkaar op het hoogste niveau. De huidige head-to-head tussenstand is 6-1 in het voordeel van de Serviër. De enige overwinning van Kohlschreiber dateert uit 2009, toen was de Duitser met 3-0 in sets te sterk in de derde ronde van Roland Garros.

Programma Wimbledon tennis 2015 maandag 29 juni

Belangrijkste wedstrijden
14.00 uur: Serena Williams – Margarita Gaspasyan
14.00 uur: Novak Djokovic – Philipp Kohlschreiber
14.30 uur: Ana Ivanovic – Yi-Fan Xu
16.00 uur: Maria Sharapova – Johanna Konta
17.30 uur: Joao Sousa – Stan Wawrinka

Wimbledon tennis 2015 live streaming

Kijk hier naar de gratis live streams van verschillende partijen van Wimbledon tennis 2015.