Wimbledon vandaag: Rafael Nadal in derde ronde tegen Karen Khachanov

Wimbledon grand slam tennis vandaag. Vrijdag speelt Rafael Nadal in de tweede partij op het centre court van Wimbledon tegen Karen Khachanov.

De partij begint om circa 15:00 en daarna kan het Britse publiek zich verheugen op thuisspeler Andy Murray tegen Fabio Fognini.

Rafael Nadal – Karen Khachanov

De tennisbond ATP hanteert de term #NextGen voor spelers van onder de 21 jaar die in de top 200 staan. Later dit jaar mogen de acht beste “nextgenners” een speciaal toernooi voor de talenten in Milaan spelen. Khachanov zal vermoedelijk ook present zijn, alhoewel hij eind mei 21 jaar is geworden (geboren zijn na 1995 is het criterium). Hij staat 34e op de wereldranglijst en hoeft in de nextgen-categorie alleen Alex Zverev voor zich te dulden.

Rafael Nadal kan zich ook al verheugen op een eindjaarstoernooi, want hij kan de World Tour Final met de top acht van de ranking al niet meer mislopen. En na zijn monsterlijk goede optreden op Roland Garros en supersoepele twee partijen hier in Londen lijkt hij de juiste vorm te hebben voor een derde grandslamtitel op gras. Hij stond nog maar zeventien games af, terwijl op gras statistisch gezien de uitslagen veel closer zijn.

De jonge Rus is logischerwijs nog onervaren op gras, maar hij deed het twee weken terug bij zijn debuut op de sprietjes uitstekend. In Halle bereikte hij de halve finale en verloor hij met 6-4 7-6 van Roger Federer. Zeker geen slechte uitslag. Wel speelde hij in de twee vorige rondes lange partijen met veel tiebreaks en 7-5 sets. Ook doet hij het dit jaar nog niet zo bijzonder tegen mannen uit de top twintig, want hij won drie van de twaalf partijen.

Andy Murray – Fabio Fognini

Er zijn van die spelers die niet tot de elite behoren waarvan toch wordt beweerd: “op een goede dag kunnen ze van iedereen winnen”. Fognini is daar het klassieke voorbeeld van. De Italiaan lijkt er niet elke dag heel veel zin in te hebben, maar als hij in de zogeheten zone zit, dan rijgt hij de wonderbaarlijke winners aaneen. Zijn head to head tegen Murray is bijvoorbeeld opvallend sterk: 3-3. Maar hij is wel een gravelman en al een paar jaar slaat hij de voorbereidingstoernooien op gras over, wat wel wat zegt over het belang dat hij aan de ondergrond hecht.

Wedden op Wimbledon

Rafael Nadal noteert tegen het Russische talent @1.07, Karen Khachanov staat op @10.00 bij bookmaker Kroon. Andy Murray heeft een quote van @1.06 en Fabio Fognini @11.00. We tippen dat de Italiaan een setje pakt, 3-1 voor Murray dus op @4.00 of anders minstens 3,5 gespeelde sets op @2.60. Lees meer: wedden op tennis.