Wimbledon-winnares Marion Bartoli stopt per direct met tennis

Bartoli APImagesMarion Bartoli, de Française die onlangs nog Wimbledon 2013 op haar naam schreef, heeft aangekondigd per direct te stoppen met het spelen van professioneel tennis. De 28-jarige kondigde haar afscheid aan, na afloop van haar verloren wedstrijd tegen Simona Halep op het grote WTA-toernooi van Cincinnati.

”Dit is mijn laatste wedstrijd. Sorry”, zei Bartoli tegen een compleet verbaasde media tijdens de persconferentie na afloop van haar verloren wedstrijd. ”Mijn lichaam kan het gewoon niet meer aan. Dit jaar heb ik al veel blessures gehad. Tijdens Wimbledon heb ik alles gegeven wat ik nog kon en heb ik mijn droom waargemaakt. Maar nu is het gewoon op. Als ik een uurtje tennis dan heb ik overal pijn. Ik heb dit zo lang gedaan dat ik het lichamelijk niet meer aankan.”

Bartoli won naast haar Wimbledon titel van dit jaar, nog zeven andere toernooien. Ze neemt als nummer zeven van de WTA-ranglijst afscheid van de tenniswereld.

Tsonga meldt zich af voor US Open 2013

Jo-Wilfried Tsonga is na Bartoli de tweede uit Frankrijk afkomstige tennisser die niet in actie komt op de US Open 2013. De nummer acht van de wereld liet dit vandaag weten aan de Franse krant L’Equipe, hij kampt met een knieblessure.

De afzegging van Tsonga is de eerste grote afmelding voor het laatste Grand Slam toernooi van het jaar. Hij liep zijn blessure op tijdens Wimbledon, in zijn wedstrijd tegen Ernests Gulbis. Sindsdien is hij niet meer in wedstrijdverband in actie gekomen.

US Open Tennis

Het vierde en laatste Grand Slam toernooi van het jaar wordt gehouden van maandag 26 augustus 2013 tot en met zondag 8 september 2013. Bezoek gedurende deze twee weken onze website om volledig op de hoogte te blijven van dit grootschalige tennisevenement.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op US Open 2013