Roland Garros finale 2017: Stan Wawrinka tegen Rafael Nadal live stream

Vandaag, zondag 11 juni om 15:00 uur, spelen Rafael Nadal en Stan Wawrinka in de finale van Roland Garros 2017. De Spaanse matador kan de titel voor de tiende keer veroveren en de Zwitser was in 2015 al eens de sterkste op het Parijse gravel.

Wat moet Stan the Man nog presteren om de big four uit te breiden tot de big five? Toegegeven, hij heeft bij lange na niet zoveel toernooien gewonnen als Federer, Nadal, Djokovic en Murray, maar sinds het US Open 2013 duikt hij keer op keer op in de eindfase van de Grand Slams. De 32-jarige Zwitser stond in twaalf van de vorige vijftien majors minstens in de kwartfinale, haalde vijf halve finales en drie titels.

Rafael Nadal King of Clay

Voor Rafael Nadal was het in de piekperiode van Stan Wawrinka juist een redelijk karige tijd. Hij won in 2014 nog het Franse Open maar dat was tot de finale van het Australian Open begin dit jaar gelijk zijn laatste slamfinale. De vechtjas praatte in 2015 openlijk over zijn mentale problemen, kwam vorig jaar weer over de nodige blessures heen en oogt in 2017 zo ongenaakbaar als pakweg tien jaar terug.

Niemand zal de titel “king of clay” aan een andere speler willen geven dan Nadal. Hij won in zijn loopbaan 406 van zijn 446 gravelpartijen. Kijken we alleen naar best of five matches, dan is de score beangstigend: 101 gewonnen, 2 verloren. Dat gaat dus om al zijn partijen op Roland Garros, Davis Cup en een paar toernooien die vroeger de finale nog als best of 5 speelden.

Voorspellingen finale Roland Garros heren

rafael nadal roland garros wedden tennis GettyAlleen Robin Soderling in 2009 en Novak Djokovic in 2015 wisten Nadal op het gemalen baksteen in een best of 5 te verslaan. Soderling is vergelijkbaar met Wawrinka: de Zweed hanteerde het betere timmerwerk en slingerde zonder al te veel verfijning de bal zo hard en diep mogelijk tegen de baseline aan. Da’s de enige manier om Nadal op gravel te verslaan, want lange, defensieve slagenwisselingen trekt hij onherroepelijk naar zich toe.

De head to head is vijftien tegen drie in Nadals voordeel en op gravel zes tegen een. Natuurlijk is Rafael Nadal de favoriet, maar 1.20 lijkt een onderschatting van Stan Wawrinka, die 5.20 noteert. We tippen dat er minstens vier sets komen; die weddenschap heeft bij bookmaker 888sport een prima waarde van 1.80. Lees meer: wedden op tennis.

Live stream tennis kijken (en live wedden – ook heel leuk!) doe je bij Kroon Sport.