WTA Awards 2013: Serena Williams verkozen tot ‘speelster van het jaar’

Serena Williams is vrijdag voor de vijfde keer benoemd tot ‘speelster van het jaar’ op de WTA-Tour. De 32-jarige Amerikaanse kende een geweldig seizoen met onder meer 11 WTA-titels, 78 gewonnen wedstrijden en maar liefst $12.385.572 aan prijzengeld, een absoluut record in het damestennis.

Van al haar titel hecht de Amerikaanse aan haar zege op Roland Garros de meeste waarde. ”Ik vind mijn titel in Parijs het belangrijkste”, aldus Williams. ”Ik wilde het toernooi al een aantal jaar op rij winnen, dus ik ben verheugd dat het is gelukt. Daarnaast vind ik het geweldig dat ik dit jaar ongeslagen ben op gravel, maar ik koester al mijn overwinningen dit ik dit jaar heb behaald.”

Overige WTA Awards

Naast de Award voor Williams, zijn er deze week meerdere prijzen uitgereikt door de WTA-Tour. Op woensdag won de pas 19-jarige Eugenie Bouchard de titel ‘Newcomer Of The Year’. Simona Halep en Alisa Kleybanova vielen op donderdag in de prijzen, de Roemeense behaalde de ‘Most Improved Player Of The Year’ Award en Kleybanova mocht de ‘Comeback Player Of The Year’ Award in ontvangst nemen. De laatste Award was voor het ‘dubbelteam van het jaar’, deze kwam in handen van Sara Errani en Roberta Vinci.

Fan Favorite Awards

Op dinsdag 26 november en woensdag zijn er nog een vele Awards te vergeven, de zogenoemde ‘Fan Favorite Awards’. Op dinsdag worden de volgende Awards uitgereikt:

Fan Favorite Singles Player
Fan Favorite Doubles Team
Fan Favorite Twitter
Fan Favorite Facebook
Fan Favorite Video Of The Year
Fan Favorite WTA Live Show Of The Year

Een dag later staan er nog twee Awards op het programma, dit zijn de volgende:

Fan Favorite Shot Of The Year
Fan Favorite Match Of The Year

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws