WTA Championships in Istanbul van start

Morgen 23 oktober 2012 gaat in Istanbul de WTA Championships van start. De acht best presterende dames uit 2012, gaan tot zondag 28 oktober de strijdt met elkaar aan. Op deze dag wordt duidelijk wie de beste WTA-speelster in 2012 is.

Tijdens het Masterstoernooi in Turkije zal het toernooi beginnen met groep A en groep B. Azarenka, Williams, Kerber en Li staan in groep A. Groep B bestaat uit Sharapova, Radwanksa, Kvitova en Errani. De twee beste dames van de eerste groep, gaan vervolgens tegen de twee beste dames uit groep B strijden voor een plek in de finale.

Voorbeschouwing: Agnieszka Radwanska – Petra Kvitova

De openingswedstrijd van de TEB BNP Paribas WTA Championships zal gaan tussen Agnieszka Radwanska (WTA-4) en Petra Kvitova (WTA-6). De wedstrijd tussen de twee jonge toppers zal om 16.00 uur Nederlandse tijd beginnen.

Tijdens de editie van 2011, speelden Radwanska en Kvitova voor het laatst tegen elkaar. De 22-jarige Tsjechische wist deze wedstrijd met 7-6 6-3 te winnen. Ook de twee voorgaande wedstrijden tussen de twee dames werden gewonnen door Kvitova. Alleen in Eastbourne wist Radwanska haar tegenspeelster één set afhandig te maken.

Voorbeschouwing: Serena Williams – Angelique Kerber

De wedstrijd van de dag zal gaan tussen Serena Williams (WTA-3) en de Duitse Angelique Kerber (WTA-5). Volgens de planning moet deze partij om 17.15 uur van start gaan.

De 24-jarige Kerber is dit jaar nog ongeslagen op een indoorbaan. Alle tien haar wedstrijden sloot de Duitse winnend af. Dit leverde haar bovendien twee WTA-titels op. Williams is dus gewaarschuwd.

Williams, zeven jaar ouder dan haar opponente, kwam het laatst in actie tijdens de US Open 2012. De Amerikaanse wist dat toernooi bovendien als winnares af te sluiten.

Voorbeschouwing: Sara Errani – Maria Sharapova

Sara Errani (WTA-7) en Maria Sharapova (WTA-2) sluiten de eerste dag van de WTA Championships af. De geschatte aanvangstijd van de derde wedstrijd is 18.30 uur Nederlandse tijd.

Beide dames stonden in mei tegenover elkaar, in de finale van Roland Garros 2012. Sharapova was in deze eindstrijd met 6-3 6-2 een maatje te groot voor de kleine Italiaanse. Verwacht wordt dat Sharapova ook deze wedstrijd zal gaan winnen.