WTA tennis: Kiki Bertens, Lesley Kerkhove en Richel Hogenkamp in actie

Kiki Bertens (WTA-66), Lesley Kerkhove (WTA-331) en Richel Hogenkamp (WTA-278) komen vandaag in actie op het hoogste niveau. Bertens maakt haar rentree in Bad Gastein, Kerkhove en Hogenkamp maken hun opwachting op het gravel van Bastad. Voor Kerkhove betekent dit haar eerste wedstrijd op WTA-niveau.

Kiki Bertens – Viktorija Golubic

Kiki Bertens (WTA-66) is de eerste Nederlandse dame die in actie komt. De 21-jarige tennisster gaat in het Oostenrijkse Bad Gastein spelen tegen Viktorija Golubic (WTA-259). Het vijfde reekshoofd begint om 10.00 uur aan haar eerste ronde partij.

Voor Bertens komt haar rentree vroeger dan gepland. Eigenlijk zou ze volgende week pas in Stanford haar rentree maken, maar aangezien de Nederlandse tijdens de trainingen nauwelijks last had van haar enkel, doet ze op het gravel in Oostenrijk alweer mee.

Ondanks haar gebrek aan wedstrijdritme, wordt Bertens direct als favoriet gezien. Men denkt niet dat qualifier Golubic ook haar vierde wedstrijd in Bad Gastein weet te winnen.

Lesley Kerkhove – Nina Bratchikova

De 21-jarige Lesley Kerkhove (WTA-331) begint vanmiddag aan haar eerste WTA-wedstrijd. De Zeeuwse neemt het op het Zweedse gravel op tegen Nina Bratchikova, de nummer 140 van de wereld. Beide dames verschijnen om 12.15 uur op de baan.

De nummer 331 van de wereld doorstond de kwalificaties in Bastad met succes. Ze won achtereenvolgens van Bonaventure, Sorribes Tormo en Melnikova.

Bookmaker Unibet verwacht niet de Nederlandse Kerkhove haar debuut opfleurt met een overwinning. Bratichkova is neergezet als favoriet.

Richel Hogenkamp – Lara Arruabarrena-Vecino

Een andere eerste ronde partij op het WTA-toernooi van Bastad gaat tussen Richel Hogenkamp (WTA-278) en Lara Arruabarrena-Vecino (WTA-89). Hogenkamp en Arruabarrena-Vecino beginnen om 12.15 uur aan hun wedstrijd.

Hogenkamp en Arruabarrena-Vecino hebben in het verleden één keer eerder tegen elkaar gespeeld. Op het ITF-toernooi van Benicarlo 2011 was het de nummer 89 van de wereld die met 6-4 en 6-2 te sterk was voor de 21-jarige Nederlandse.

Voor deze tweede wedstrijd is het ook Arruabarrena-Vecino die neergezet is als favoriet. Het is aan Hogenkamp om aan te tonen, dat ze mee kan op WTA-niveau.

Verdien geld dankzij Bertens

Naast het volgen van de wedstrijd tussen Bertens en Golubic, kunt u ook geld verdienen dankzij de Nederlandse. Bezoek de website van Unibet, om zelf een weddenschap te plaatsen. Voor meer informatie, bezoek onze wedden op tennis pagina.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws