WTA-toernooi Washington: Kiki Bertens – Jana Cepelova

Bertens APImagesDe Nederlandse kopvrouw Kiki Bertens (WTA-68) speelt maandag 29 juli haar eerste ronde partij op het WTA-toernooi in Washington. Tegenstander in deze wedstrijd is Jana Cepelova, de nummer 77 van de wereld. De twee dames verschijnen om 23.30 uur Nederlandse tijd op de baan.

De 21-jarige Nederlandse gaat op het Amerikaanse hardcourt opzoek naar haar eerste overwinning sinds het WTA-toernooi in Rome, dat in mei werd gespeeld. Na dit grote graveltoernooi volgde vijf nederlagen in de eerste ronde, waarvan een verliespartij in Stanford de meest recente is.

Bertens en Cepelova hebben in het verleden één keer eerder tegen elkaar gespeeld. In de kwartfinale van het ITF-toernooi in Poza Rica 2012 was het de Slowaakse die er met de overwinning vandoor ging.

Ondanks het eerdere verlies tegen Cepelova en haar matige vorm, wordt Bertens wel gezien als topfavoriet. Bookmaker Unibet geeft haar de meeste kans op de overwinning.

Sloane Stephens – Olga Poutchkova

De als tweede geplaatste Sloane Stephens (WTA-15) staat in de eerste ronde van het Citi Open Washinton DC toernooi tegenover Olga Poutchkova (WTA-88). Deze partij staat op dinsdag 30 juli om 01.00 uur op de planning.

De 20-jarige Stephens begint komende nacht aan haar eerste officiële wedstrijd sinds haar verloren kwartfinale op Wimbledon 2013. De Amerikaanse is dit jaar al succesvol geweest op hardcourt. Ze stond onder andere in de halve finale van de Australian Open en in de halve finale van het WTA-toernooi in Hobart.

Stephens, die vorig jaar de halve finale bereikte op het WTA-toernooi in Washington, zal vermoedelijk weinig moeite hebben om de tweede ronde te halen.

Verdien geld dankzij Bertens

Naast het volgen van de wedstrijd tussen Bertens en Cepelova, kunt u ook geld verdienen dankzij de Nederlandse. Bezoek de website van Unibet, om zelf een weddenschap te plaatsen. Voor meer informatie, bezoek onze wedden op tennis pagina.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws