Zwitserland verslaat Nederland’s Davis Cup team

Roger Federer heeft het beslissende punt binnen gehaald voor Zwitserland. In het vierde duel won de nummer één van de wereld op solide wijze van Robin Haase. Het vijfde duel, dat nergens meer om ging, wist Thiemo de Bakker te winnen van Marco Chiudinelli.

Robin Haase – Roger Federer

Roger Federer nam tegen Robin Haase op overtuigende wijze revanche voor zijn wat magere optreden in het dubbelspel. De nummer één van de wereld duldde geen tegenspraak en gaf de Nederlandse kopman geen moment het gevoel dat er wat te halen viel. Iedere set begon Haase ongetwijfeld met de beste bedoelingen, maar stond hij snel een break achter. En omdat Federer op eigen service niet in de problemen kwam, stond er na dik anderhalf uur een duidelijke en terechte uitslag op het scorebord: 1-6 4-6 en 4-6.

Thiemo de Bakker – Marco Chiudinelli

Thiemo de Bakker heeft het vijfde duel van de Davis Cup ontmoeting winnend afgesloten. De nummer 159 van de wereld was in twee sets te sterk voor Marco Chiudinelli, die Stanislas Wawrinka verving. De Bakker, die vrijdag nog verloor van Roger Federer, wist met 6-2 7-6 te winnen van de Zwitser.

Zwitserland blijft in wereldgroep

Zwitserland heeft na dit weekend met 3-2 gewonnen van Nederland en speelt volgend jaar weer op het hoogste niveau van de landenwedstrijd. Oranje daalt af naar de Europees/ Afrikaanse zone. In 2013 heeft het team van captain Jan Siemerink een nieuwe kans om te promoveren naar de wereldgroep.